Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Ace bemutatása

 

Áttekintés

A Samsung Galaxy Ace egy 3,5 hüvelykes kapacitív kijelzővel rendelkező készülék, ami 320 x 480 pixel és 16 millió szín megjelenítésére alkalmas. Az Android OS 2.2.1-es verziójának működéséért a 800 MHz-es processzor és a 156 MB belső tárhely felel, ami első hallásra ugyan igen kevésnek tűnhet, de microSD kártya segítségével akár 32 GB-ig bővíthetjük. A gyártó egy 2 GB-os bővítőkártyát is a dobozba csomagol, hogy ne kelljen amiatt aggódnunk, hogy idejekorán elfogy a telefonunk belső memóriája. A Froyo-nak köszönhetően a legtöbb alkalmazást áttelepíthetjük az SD kártyára annak érdekében, hogy minél nagyobb szabad hely álljon rendelkezésre a telefon a futó alkalmazások számára. A HSDPA chip segítségével akár a 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet is elérhetjük 3G kapcsolaton keresztül. A készülék Wi-Fi b/g/n szabványokat támogatja, mely lehetővé teszi, hogy akár a leggyorsabb vezeték nélküli hálózatokhoz is csatlakozhassunk, a Bluetooth segítségével pedig további eszközökkel kommunikálhatunk. A DLNA támogatással a telefon az otthoni médiacenterünk elengedhetetlen részéve válhat, mivel igen könnyen összeköthetjük a szabványt támogató televíziókkal és médialejátszókkal. Az Ace egy 5 megapixeles hátlapi kamerával is rendelkezik, mellyel akár 2592 x 1944 felbontású képeket is készíthetünk. A jobb minőségű felvételek érdekében a LED-es vaku és a autófókusz sem hiányozhat a készülékből. Ha mozgóképet szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 képkocka/s sebességgel tehetjük meg, mely bár nem számít csúcsteljesítménynek, de a célnak tökéletesen megfelel. Sajnos előlapi kamerát nem találhatunk a készüléken, így videokonferenciát nem folyathatunk vele. Mivel a Samsung igen fontosnak tartja a multimédiás tartalmakat így nagyon sok készülékéből már nem hiányozhat az FM rádió, mellyel bárhol tudunk zenét és híreket hallgatni anélkül, hogy előre feltöltöttük volna különféle hanganyagokkal azt. A készülék a Samsung saját készítésű TouchWiz felhasználói felületét használja, mely azok számára lehet előnyös, akik még soha nem találkoztak Android OS-t futtató készülékkel. Mivel az Ace “csak” egy 800 MHz-es processzorral rendelkezik, ezért egyes funkciók elérését korlátozta a gyártó. A Samsung Galaxy Ace dobozában az androidos készülékeknél már megszokott kiegészítőket találhatjuk meg. A telefonon, az akkumulátoron, a 2 GB-os microSD kártyán és a hátlapon túl természetesen egy adatkábelt, egy hálózati töltőt, egy fülhallgatót is találhatunk a csomagolásban.

samsung galaxy ace

A készülék külseje első ránézésre igen érdekesnek tűnik, ugyanis kinézetében nagyban hasonlít korábbi testvéréhez, a Samsung Galaxy S-hez és némi Apple iPhone 4 irányvonalat is felfedezni vélhetünk a készüléken. A képekről azt hihetnénk, hogy a külső keret alumíniumból vagy valamilyen egyéb fémből készült, de sajnálattal tapasztaltuk, hogy ez nem így van. A készülék méretéhez képest igen könnyű és a külső műanyag burkolat miatt az mindössze 113 grammot nyom. A hátlap fényessége igen előnytelen, mivel a folyamatos használat mellett szinte mindig olyan hatást kelt a telefon, minta nem tartanánk tisztán. Feltehetőleg szerencsésebb választás lett volna, a Samsung Galaxy S-nél megismert, pöttyözött hátlap használata, matt kivitelben. Az Ace-n egy fizikai gombot találunk, amely a feladatok elvégzéséhez szükséges. A gyártó emellett két virtuális gombot is elhelyezett az előlapon, az egyikkel a helyi menüt hívhatjuk elő, a másikkal pedig könnyedén léphetünk vissza. Sajnos a HTC készülékekben megismert Haptic Feedback opciót nem érhetjük el, így nem kapunk visszajelzést arról, ha az alsó gombok egyike megnyomásra került. Az készülék minden oldalán találunk gombokat, vagy valamilyen nyílást. Alul a mikrofont, és az akkumulátor lepattintásához szükséges furatot helyezték el, az jobb oldalon a bekapcsoló gombot és a microSD foglalat kis ajtaját, míg a bal oldalon pedig a hangerőszabályzó gombokat érhetjük el. Felül egy kis ajtó mögött pedig a microUSB csatlakozót, mellette pedig a szabványos 2,5 mm-es jack aljzatot láthatjuk. Az Ace-be egy 1350 mAh-s akkumulátort helyeztek el, mely a gyártói specifikáció szerint legalább 420 óra készenlétet és 6,5 óra beszélgetési időt ígér 3G hálózaton.

samsung galaxy ace

Felület és használat

A készülék kezelőfelületeként nem a gyári Android OS-t használja, hanem a TouchWiz UI 3.0-s verzióját. A Samsung az első androidos UI próbálkozása némely felhasználó számára igen népszerűtlen volt, de ezt a TouchWiz 3. kiadásával sikerült kompenzálniuk. Az új kezelőfelület igazából semmi olyan plusz funkciót nem nyújt a rendszer számára, ami különféle ingyenes alkalmazásokkal ne lenne elérhető az Android Marketből, de mégis jóval kellemesebb és letisztultabb érzést nyújt. Természetesen feltelepíthetünk egyedi widgeteket és élő háttérképeket az alkalmazásboltból, az értesítési területet kinyitva könnyen elérhetjük a Wi-Fi, Bluetooth, GPS ki-bekapcsoló gombját, emellett pedig akár néma üzemmódba is rakhatjuk a készüléket, vagy kikapcsolhatjuk a képernyő automata elforgatását. Akár 7 kezdőlapot is beállíthatunk, de ezek aktív használata hosszú távon nem javasolt, mivel nagyban lelassítják az operációs rendszer működését. Az egyes oldalakat igen könnyen átrendezhetjük, mindössze annyit kell tennünk, hogy a zoomoláshoz hasonlóan összehúzzuk az ujjunkat a kezdőlapon, és a megfelelő sorrendbe pakoljuk őket. A Samsung már a kezdetek óta a Swype billentyűzettel szállítja a készülékeit, mely egy igen könnyű beviteli módszert nyújt a felhasználók számára. Mint egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, a program már nyílt béta verzióban is elérhető, így sajnos az előretelepített verzió több hátránnyal jár, mint előnnyel. Meg kell várnunk azt, amíg a Samsung a TouchWiz következő verziójában engedélyezi a magyar nyelvi szótárat a Swype-ban, mert külön nem tudjuk azt frissíteni.

samsung galaxy ace ui

Hívás, üzenetküldés, levelezés

Híváskezelőként a Samsung által készített programot használhatjuk, mellyel szinte minden kapcsolatot kezelhetünk egy központi helyen. A tárcsázás funkción felül a kedvenceinket, a híváslistát és a névjegyeket is megtekinthetjük. Az egyes kapcsolatainkat csoportokba rendezhetjük, és természetesen a Google fiókunkkal is szinkronizálhatjuk. Az üzenetkezelő is egy speciális alkalmazás, mellyel igen egyszerű a rövid szöveges üzenetek megírása és elküldése. Nem meglepő módon, a szöveges üzeneteknél megjelenő szövegbuborékok ismerősek lehetnek azoknak, akik a piacon levő egyéb készülékeket is kipróbálták már. Az üzeneteinket akár hangulatjelekkel is színesíthetjük, melyet a menü gomb megnyomása után az “emotikonok” pontban érünk el. Az egyes beszélgetéseket pedig természetesen egyesével is törölhetjük.

samsung galaxy ace hívás

Az e-mail kezelő program a Froyo OS gyári beépített alkalmazása, melyen semmit sem változtatott a Samsung. Így igen egyszerűen kezelhetjük mind a Gmail, mind pedig a szabványos POP3/IMAP fiókjainkat. Az újonnan érkező levelekről természetesen a fenti állapotsoron tájékoztatást is kapunk. A TouchWiz UI egyik beépített programja a Social Hub, melyben az összes, ismerőseinkkel folytatott kommunikációt kezelhetjük egy helyen, így nem kell külön programot megnyitnunk, ha e-mailt vagy SMS üzenetet szeretnénk küldeni.

Internet

A készüléken böngészőként a Google beépített gyári, minimalista, webkit alapú alkalmazását használhatjuk. A kezelése igen egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy beírjuk az URL sorba a megtekinteni kívánt oldal címét, vagy a keresési feltételt és azonnal megnyílik a weboldal, vagy az alapértelmezett kereső. A Galaxy Ace-n akár 3 módon is nagyíthatjuk a weboldalak: a +/- gombokkal a böngésző alján, dupla kattintással és a “pinch-to-zoom” mozdulattal. Bár az Android OS 2.2 már támogatja a Flash tartalmak megjelenítését, a Samsung úgy döntött, hogy ezen a készülékén nem engedélyezik azt, mivel a hardver nem elég erős ahhoz, hogy minden tartalmat tökéletes, akadozás nélkül meg tudjuk jeleníteni. Sajnos ezt nem tudjuk kikerülni, mivel ugyanezzel a korláttal találkoztunk az LG Optimus One esetében is. Ha mindenképpen meg szeretnénk jeleníteni az Adobe szabványa által készített tartalmakat, akkor érdemes kipróbálni egy alternatív böngészőt, pl. a SkyFire-t.

Kamera

A készülékben egy hátlapi kamera található, mellyel maximum 5 megapixel felbontású képeket készíthetünk el, ami mobilkészülékek esetében megfelelő minőségűnek mondható. Ha videót szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 fps-sel tehetjük meg, mely szükséghelyzetben megfelelő lehet. Amennyiben tökéletes minőségű képet szeretnék készíteni, úgy mindenféleképpen külön fényképezőgépet vigyünk magunkkal. Sajnos a készüléken dedikált fényképezőgomb nem található, így csak az érintőkijelzőn keresztül vezérelhetjük az exponálást. Az egyes fényképeknél lehetőségünk van a GPS adatokat is elmenteni annak érdekében, hogy pontosan tudjuk, hol is készült az adott felvétel. A LED-es vaku és az autofókusz biztosítja, hogy mindig élesek és jól láthatóak legyenek a fényképeink. Az alkalmazással lehetőségünk van 8 db képből egy összefüggő panorámaképet is alkotni. Bár az 5 megapixeles felbontás manapság már nem tűnik oly soknak, de ha egy gyors felvételt kell elkészítenünk, akkor arra tökéletesen megfelel.

samsung galaxy ace kamera

Média és alkalmazások

A beépített FM rádió segítségével szinte bárhol hallgathatunk zenét anélkül, hogy előre feltöltöttük volna a készülékünket különböző médiatartalmakkal. A használatához mindössze annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk a fülhallgatót, ami antennaként viselkedik. A Hangrögzítő alkalmazással a készülékünket diktafonként is használhatjuk, így egy-egy személyes beszélgetést vagy előadást igen könnyen rögzíthetünk. Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy a telefonbeszélgetéseket felvegyük vele. A saját fájlok program segítségével az SD kártyán található tartalmakat érhetjük el, kezelhetjük (törlés, másolás áthelyezés) és osztatjuk meg. Ha egy képet vagy egy lementett dokumentumot szeretnénk továbbítani ismerőseinknek vagy kollégáinknak, akkor ezt is igen könnyen megtehetjük. Az Allshare funkció lehetővé teszi azt, hogy a különféle DLNA szabványt támogató eszközökhöz csatlakozzunk, és különféle médiaállományokat osszunk meg egymás között. Így akár egy gombnyomás segítségével hálózati médialejátszóvá alakíthatjuk Samsung Galaxy Ace telefonunkat. A koreai gyártó az üzleti szférában dolgozókra is gondolt, mivel a Thinkfree Office segítségével a legtöbb dokumentumformátumot megnyithatjuk, mely sokszor igen hasznos lehet, főként akkor, ha éppen úton vagyunk.

samsung galaxy ace fm rádió

Valószínű, hogy a Samsung is jól tudja, hogy a 800 MHz-es processzorral rendelkező készülék határait igen könnyen elérheti a felhasználó, így a beépített feladatkezelővel igen könnyen állíthatjuk le a háttérben futó alkalmazásokat, hogy erőforrást szabadítsunk fel a rendszer számára. Egy-egy hosszabb nap után ez a funkció meglehetősen hasznosnak bizonyulhat. Mivel a gyártó cég nem szeretné az egyes alkalmazások frissítését a szolgáltatókra bízni, így a SamsungApps segítségével egyszerűen frissíthetjük az egyes előretelepített csomagokat. Sajnos az operációs rendszer esetében ez az alkalmazás hasztalan. A program tulajdonképpen egy alternatívát kínálna a Marketre, de sajnos hazánkból csak a frissítési szolgáltatásai érhetők el.

Összegzés

Azt egy percig sem szabad elfelejtenünk, hogy a Galaxy Ace tulajdonképpen egy középkategóriás készülék, melyet megfizethető áron szeretne árulni a Samsung. Egyedüli hátrányaként talán a könnyű műanyag borítását lehet felhozni, mely első találkozáskor igen furcsának tűnhet, de egy egyszerű tokkal sokat javíthatunk az összképen. Az Android OS 2.2 nyújtotta lehetőségek szinte határtalanok, de bízunk benne, hogy a gyártó hamarosan frissíti majd a készüléket a Gingerbread OS-re (sajnos egyelőre erről bővebb információkkal nem rendelkezünk). A készülékben található 800 MHz-es processzor egy átlagos vásárló igényeinek tökéletesen megfelelő, de a koreai gyártó a beépített feladatkezelője segítségével igen könnyen kordában tarthatjuk az erőforrásigényes alkalmazásokat. A legújabb TouchWiz UI nagyon hasonlít a piacon levő egyéb sikeres készülékek felületére, de ez jelen esetben pozitív hatású, mivel a legtöbb esetben a változtatások előnyösek a felhasználók szemszögéből nézve. Az akkumulátor élettartamára sem panaszkodhatunk, mivel az okostelefonoktól elvárt, átlagos használat melletti 1-2 napos üzemidőt teljesíti az Ace. A 2011 januárjában bejelentett eszköz meghatározott szolgáltatónál már hazánkban is megvásárolható.

samsung galaxy ace benchmark

Megnevezés Tulajdonság
Processzor 800 MHz ARM 11 processzor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
Belső memória 158 MB
MicroSD 2 GB, 32 GB-ig bővíthető
Hálózat GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
Kijelző 3,5" TFT kapacitív érintőkijelző, 320 x 480 pixel
Kamera 5 MP, 2592 x 1944 pixel, autofókusz, LED vaku
Méret 112,4 x 59,9 x 11,5 mm
Súly 113 g
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA
Bluetooth 2.1
USB microUSB
Akkumulátor 1350 mAh
Készenléti idő 640 óra (2G) / 420 óra (3G)
Beszélgetési idő 11 óra (2G) / 6 óra 30 perc (3G)
Operációs rendszer Android 2.2

A készüléket a Samsung Magyarország biztosította a tesztünkhöz.

Samsung Galaxy Ace

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

buy valtrex 500 mg 373 mg

(Normanjap, 2019.02.27 05:49)

Hi there! <a href=http://valacyclovir-valtrex.com/>valtrex 100mg</a> <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/>buy propecia uk</a> <a href=http://onlinepharmacycanadaus.com/>best online pharmacy</a> beneficial web page

Snaws

(Rixcoica, 2019.02.26 20:27)

www.upcomingworldnews.com
<a href=http://www.upcomingworldnews.com/#>www.upcomingworldnews.com</a>

Zibly

(Foursem, 2019.02.25 02:58)

www.worldnews-today.com
<a href=http://www.worldnews-today.com/#>worldnews-today.com</a>

us online pharmacy 162 mg

(Normanjap, 2019.02.24 06:02)

Hi! <a href=http://onlinepharmaciescanadarx.com/>canada pharmacy online review</a> <a href=http://canadiantrustpharmacyhd.com/>pharmacy online usa</a> <a href=http://canadianonlinepharmacyhq.com/>best canadian mail order pharmacies</a> good web site

woowl

(shadioca, 2019.02.24 03:23)

essencebioresearch.net
<a href=http://essencebioresearch.net/#>www.essencebioresearch.net</a>

Higher urgently convulsion told clips vitiligo, eating.

(ucozfoqoua, 2019.02.24 01:40)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">23</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

They bands, send collaboration overwhelm textual ill.

(oabelaiza, 2019.02.23 23:18)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

buy tadalafil 84 mg

(Danielmak, 2019.02.23 18:47)

Howdy! <a href=http://cialisxonline.com/#buy-cialis-online-without-prescription>cialis</a> great internet site.

where buy cialis 72 mg

(Danielmak, 2019.02.23 14:19)

Hi! <a href=http://cialisxonline.com/#purchase-cialis-online-no-prescription>order tadalafil</a> very good site.

purchase cialis 302 mg

(Danielmak, 2019.02.22 19:22)

Howdy! <a href=http://cialisxonline.com/#buy-cialis-uk>purchase cialis online no prescription</a> good web site.

Gomog58

(Tideg13, 2019.02.21 17:58)

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/furosemida-100-mg-comprar-en-farmacia-online-aprobada-mejor-sitio
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/avanafil-avec-dapoxetine-100-60-mg-sans-ordonnance-acheter-en
http://wu-world.com/profiles/blogs/paxil-cr-paroxetine-25mg-como-puedo-comprar-barato-estados-unidos
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/ceftin-250mg-buy-without-prescription-ceftin-500mg-how-much
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/adalat-20mg-au-rabais-et-site-fiable-generique-di-nifedipine
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/25020
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/venlafaxina-puedo-comprar-sin-receta-urgente-chile-compra-segura
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-proventil-albuterol-sin-receta-de-calidad
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/virval-valacyclovir-como-posso-comprar-gen-rico-de-confianza
http://brooklynne.net/profiles/blogs/budesonida-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-bolivia-comprar
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-artane-2mg-sin-receta-urgente
http://ggwadvice.com//index.php?qa=63637&qa_1=tacicul-100mg-comprar-sin-receta-en-l%C3%ADnea-bolivia
https://sman1gomoker.sch.id/qtoa/index.php?qa=107159&qa_1=acheter-du-mesalamine-400mg-mesalamine-24h-france
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/raloxifeno-como-comprar-fiable-chile-evista-comprar-online
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/358386
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-h-for-10-mg-sin-receta-de-forma-segura
http://www.facecool.com/profiles/blogs/telmisartan-donde-comprar-mas-barato-bolivia
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/low-price-metformin-500-mg-order-online-how-can-i-order
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-arimidex-1mg-baisse-prix-achat-anastrozole-au
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/telmisartan-order-online-telmisartan-buy-florida
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/losartan-comprar-sin-receta-ahora-el-salvador
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/ropinirole-0-25mg-livraison-express-moins-cher-requip-son-prix

Azuqe52

(Awozu67, 2019.02.21 16:15)

http://mariannaonline.com/community/blogs/post/41684 http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/123323 http://www.prds66.fr/profiles/blogs/zithromax-azithromycin-o-achat-moins-cher-zithromax-achat http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/zenavil-tadalafil-60mg-como-comprar-r-pido-honduras-comprar http://www.facecool.com/profiles/blogs/comprar-generico-revatio-sildenafil-citrate-20mg-sin-receta-ahora http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-glucovance-con-garantia-guatemala http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-verapamil-hcl-moins-cher-2018-verapamil-hcl-site http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tadagra-tadalafil-60-mg-sin-receta http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-baclofeno-entrega-r-pida-pela-net-rep-blica http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-amoxapina-pago-visa-usa http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-trazodona-urgente-na-internet http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/tadalafila-tadalis-sx-800mg-como-comprar-barato-pela-net-no http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/order-reclomide-how-to-purchase-metoclopramide-fast-delivery http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-lisodura-lisinopril-lisodura-2-5-jelly-achat http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/puis-je-acheter-tofranil-75-mg-site-fiable-achat-imipramine http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/calan-sr-verapamil-donde-puedo-comprar-de-calidad-espa-a http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-cialis-diario-tadalafil-env-o-gratis-precio-de http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/capecitabin-buy-online-candian-pharmacy-discount-coupon-for http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/carbazin-a-bon-prix-en-ligne-rapide-carbazin-ou-commander http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/onde-comprar-mellaril-10-mg-gen-rico-barato-internet-comprar http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/anaprox-naproxen-500mg-onde-comprar-gen-rico-pela-net http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/furosemida-donde-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-comprar http://brooklynne.net/profiles/blogs/azulfidine-baisse-prix-en-ligne-sans-ordonnance-acheter http://movsam.ning.com/profiles/blogs/bicalutamida-50mg-como-puedo-comprar-sin-receta-mas-barato-chile http://bioimagingcore.be/q2a/64321/commander-celebrex-celecoxib-marche-acheter-celecoxib-canada http://dmoney.ru/40244/trimox-500-mg-como-comprar-por-internet-paraguay http://showmeanswer.com/index.php?qa=46566&qa_1=site-seguro-para-comprar-meloxicam-mobic-com-desconto http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/order-discount-domperidone-10mg-online-domperidone-online-order

Ufuyi39

(Efoce74, 2019.02.21 14:38)

https://bemysoul.com/blogs/post/17377
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/daclatasvir-60-mg-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-m-xico
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-cefadroxilo-y-pagar-con
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/purchase-low-price-paroxetine-40-mg-online-cheap-paroxetine-au
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/revia-sur-le-net-bon-marche-achat-paiement-mastercard-pharmacie
http://brooklynne.net/profiles/blogs/acheter-pilule-harvoni-en-ligne-moins-cher-site-fiable-ledipasvir
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=29630&qa_1=commander-precose-acarbose-25mg-acheter-acarbose-luxembourg
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lamisil-250-mg-sin-receta
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/rabeprazole-buy-how-to-buy-aciphex-in-verified-pharmacy
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-alpink-25mg-sem-receita-alpink-generico-drogaria-araujo
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-buspirone-acheter-du-buspirone-a-la-pharmacie
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/flonase-nasal-spray-0-05mg-o-acheter-baisse-prix-acheter-du
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/commander-du-fulvicin-generique-bon-marche-sans-ordonnance-achat
http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-viagra-soft-100mg-low-price-where-to-purchase-sildenafil
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/amantadina-100mg-comprar-en-farmacia-online-con-un-descuento-per
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-amitriptylina-elavil-50mg-gen-rico
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/61/13766/comprar-nitrofurantoin-monohydra
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/fluconazole-150mg-order-fluconazole-cost-canada-100-mg-90
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-alopurinol-zyloprim-de-forma-segura-via
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/commander-du-vrai-loctenk-losartan-baisse-prix-loctenk-ou
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/polcotec-metoclopramide-au-rabais-internet-site-fiable-o
http://vaal-online.co.za/blogs/post/32053
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/uniphyl-cr-400-mg-comprar-env-o-r-pido-puerto-rico-comprar
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/allemax-o-en-acheter-sans-ordonnance-france-acheter-fexofenadine
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-malegra-dxt-100-30mg-sin-receta-env-o-r-pido
http://www.facecool.com/profiles/blogs/viagra-120-mg-comprar-sin-receta-en-internet-viagra-130-venta
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/tadalafila-apcalis-sx-60-mg-como-comprar-frete-gr-tis-na-internet

Enudo44

(Itevo63, 2019.02.21 14:04)

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-salbutamol-4mg-pas-cher-ventolin-8mg-achat
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=27080&qa_1=donde-puedo-comprar-rivasmine-6mg-sin-receta-de-forma-segura
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-en-ligne-femihexal-10mg-baisse-prix-site-fiable
http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-sildex-sildenafil-citrate-entrega-r-pida
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-ibuprofeno-sin-receta-en-internet
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-risperidone-2-mg-boite-risperidone-prix
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-generico-lamictal-lamotrigine-sin-receta-fiable
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/mytadalaf-order-mytadalaf-to-buy-from-can
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/discount-sildenafil-with-duloxetine-100-60-mg-buy-online-cheap
http://brooklynne.net/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-zyloprim-sem-receita-no-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/low-price-sinafil-10mg-buy-online-cheap-sinafil-to-buy
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/amlodipina-comprar-sin-receta-de-forma-segura-estados-unidos
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sildenafil-citrato-sin-receta-env-o
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-buspar-buspirone-5mg-bon-prix-acheter
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/azulfidine-pas-cher-et-sans-ordonnance-sulfasalazine-tarif-en
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/mclafil-comprar-sin-receta-en-internet-estado-plurinacional-de
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-tacrolimus-5-mg-por-internet-rep-blica-del
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-azitromicina-sin-receta-r-pido
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/losartan-hidroclorotiazida-donde-puedo-comprar-entrega-r-pida-m

Mugey16

(Ureco72, 2019.02.21 13:32)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/suprax-200mg-como-puedo-comprar-fiable-m-xico-cefixime-comprar http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=76444&qa_1=cheap-zyvox-600-online-how-purchase-linezolid-safely-online http://movsam.ning.com/profiles/blogs/order-tacrolimus-5mg-cheap-where-to-buy-prograf-in-verified http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-norethindrone-acetate-5-mg-sin-receta-al-mejor-precio http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-buspirona-sin-receta-urgente http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/metformine-pharmacie-commander-glucophage-en-pharmacie-france http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/lotriderm-puedo-comprar-de-forma-segura-espa-a-comprar-lotriderm http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/raloxifeno-60mg-comprar-en-una-farmacia-online-confirmaci-n-r http://korsika.ning.com/profiles/blogs/comprar-didrogesterona-duphaston-barato-internet http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/comprar-cloranfenicol-chloromycetin-gen-rico-r-pido-brasil http://www.prds66.fr/profiles/blogs/acheter-nolvadex-20mg-sur-internet-pharmacie-qui-vend-du http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/revatio-20mg-o-commander-pharmacie-revatio-generique-avec http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/comprar-detrol-la-4-mg-sin-receta-ahora-comprar-tolterodine

Bekom38

(Asiqu30, 2019.02.21 12:28)

http://www.cavers.club/blogs/post/10581
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/etodolaco-400-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-certificada-m
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/acetazolamide-250mg-como-comprar-por-internet-m-xico
http://www.facecool.com/profiles/blogs/order-nevirapine-200mg-online-can-i-buy-nevirapine-over-the
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/order-ethambutol-hydrochloride-600mg-cheap-buy-cheap-ethambutol
https://whanswerz.com/1131/como-comprar-roxitromicina-gen%C3%A9rico-entrega-horas-brasil
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/hytrin-terazosin-2mg-generique-meilleur-site-forum-achat
https://whanswerz.com/1812/clomifeno-50mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/cialysinfort-pas-cher-sur-le-net-securise-meilleur-site-de
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-methylcobalamine-500mg-vitamin-b12-livraison
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/perindopril-4mg-comprar-en-farmacia-online-certificada-colombia
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/mirtazapine-30mg-order-online-where-to-purchase-remeron-in
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/bupropiona-zyban-como-posso-comprar-gen-rico-e-quanto-custa
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/dutasterida-0-5mg-comprar-en-farmacia-en-linea-con-env-o-gratis
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-flavoxate-200-mg-de
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-baclofeno-25-mg-ahora
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-prazosina-sin-receta-env-o
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-atorvastatina-40mg-sin-receta-con-garantia-espa-a
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/clorambucilo-2mg-puedo-comprar-en-l-nea-chile
http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-orlistat-60mg-de-calidad-espa-a
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-patrex-150mg-sin-receta-de
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/thevier-thyroxine-en-ligne-bon-prix-acheter-thyroxine-200
http://bioimagingcore.be/q2a/62287/cefspan-cefixime-comprar-envio-urgente-internet-brasil
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/comprar-roblesil-gen-rico-envio-rapido-brasil
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/clopidogrel-75-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-r-pido-chile
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-loratadine-10-mg-gen-rico-pre-o-na
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/celeste-40mg-order-without-prescription-where-to-purchase
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-amoxicilina-sin-receta-en-internet-puedo
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-tinidazol-fasigyn-de-confianza-no-brasil
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/augmentin-amoxicillin-and-clavulanate-875-mg-comprar-gen-rico-com

Wiwec42

(Ezevu62, 2019.02.21 08:04)

http://wu-world.com/profiles/blogs/achat-securise-zantac-150mg-pharmacie-en-ligne-ranitidine-pas
http://foodtube.net/profiles/blogs/alopurinol-comprar-en-farmacia-online-ahora-mismo-colombia-donde
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/generique-warfarine-5-mg-achat-warfarine-soft-pas-cher
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/buy-generic-nitrofurazone-20mg-online-buy-nitrofurazone-discount
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-zyad-sin-receta-fiable-estados-unidos
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-paroxetina-30-mg-gen-rico-sem-receita-ver-pre-o-de-paxil
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/buspirona-10-mg-como-comprar-con-garantia-chile
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/210889
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/latanoprost-en-ligne-baisse-prix-site-fiable-pharmacie-pas-de-la
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/comprar-fenolax-5mg-sin-receta-con-garantia-m-xico
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-achat-dipyridamole-dipyridamole-100-mg-generique-prix
https://madbuddy.club/blogs/post/27564
http://hoidap.eu/?qa=5151/fluconazol-comprar-farmacia-medicinas-diflucan-discreto
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/kwiklis-tadalafil-20mg-comprar-de-confianza-comprar-tadalafil-60
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/famciclovir-250-mg-donde-puedo-comprar-al-mejor-precio-argentina
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-saroten-amitriptyline-10mg-sin-receta-ahora
http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cefaclor-rep-blica-federativa-do-brasil
http://property.ning.com/profiles/blogs/orlistat-120mg-comprar-en-una-farmacia-online-todo-en-medicinas
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/spironolactona-comprar-en-farmacia-online-con-un-descuento-estado
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-mildfil-tadalafil-40mg-gen-rico-e-quanto
http://dmoney.ru/49982/silanil-comprar-receita-medica-rep%C3%BAblica-federativa-brasil
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/clomifeno-como-puedo-comprar-barato-espa-a
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-amitriptylina-sin-receta-con
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-montelukast-urgente-uruguay
http://jaktlumaczyc.pl/77415/como-faco-para-comprar-tansulosina-flomax-on-line-brasil
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-commander-itraconazole-pharmacie-europe
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-arpicolin-procyclidine-gen-rico-com-frete-gr
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/low-price-methylcobalamin-750-mg-order-online-where-to-order
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/vasifil-onde-comprar-gen-rico-de-forma-segura-on-line-vasifil

Ihuyu19

(Amuzi85, 2019.02.21 07:58)

http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/orlistat-120mg-donde-comprar-sin-receta-barato-estado-libre
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/eromax-sildenafil-citrate-150-mg-puedo-comprar-de-forma-segura
http://www.cavers.club/blogs/post/14905
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/azitromicina-100mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-entrega-r
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/latanoprost-2-5-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-online
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/comprar-betapace-sotalol-gen-rico-sem-prescri-o-via-internet
http://showmeanswer.com/index.php?qa=46471&qa_1=mobic-onde-comprar-gen%C3%A9rico-envio-rapido-online
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/piroxicam-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-bolivia-piroxicam
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/cipro-ciprofloxacin-500mg-o-acheter-acheter-ciprofloxacin-moins
http://bioimagingcore.be/q2a/53320/roxitromicina-farmacia-certificada-roxitromicina-gibraltar
http://soruanaliz.com/index.php/22684/como-fa%C3%A7o-comprar-gen%C3%A9rico-lanoxin-25mg-prescri%C3%A7%C3%A3o-portugal
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/achat-express-erec-bas-prix-paiement-visa-erec-andorre-sans
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/motrin-600-mg-comprar-envio-48-horas-on-line-rep-blica-federativa
http://www.facecool.com/profiles/blogs/cefixima-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-dominicana-cefixima
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/kamagra-soft-en-ligne-bon-marche-commander-avec-mastercard-sites

Uponi49

(Ezexo75, 2019.02.21 07:47)

http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=24295&qa_1=fenazopiridina-farmacia-certificada http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/vardenafilo-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-entrega-r-pida-m http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-symmetrel-amantadine-100-mg-con http://wu-world.com/profiles/blogs/methylcobalamin-vitamin-b12-como-posso-comprar-com-desconto http://brooklynne.net/profiles/blogs/losartan-12-5mg-comprar-en-farmacia-online-aprobada-honduras http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-irovel-150mg-gen-rico-entrega-r-pida http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/albendazol-400-mg-comprar-gen-rico-entrega-r-pida-no-brasil http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/olanzapina-20mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-mismo http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/mebendazol-vermox-como-posso-comprar-gen-rico-n-o-precisa-receita http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-oxybutynin-env-o-r-pido-us http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/135582 http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-baclofeno-lioresal-10mg-gen-rico-sem-prescri-o-rep-blica http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-tamoxifen-env-o-urgente http://lifestir.net/blogs/post/75797 http://foodtube.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tadityl-tadalafil-sin http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/elimite-como-comprar-con-seguridad-rep-blica-del-ecuador-comprar http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-cefadroxilo-250-mg-sin-receta-r http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/cheap-dafilar-20mg-buy-online-cheap-drugs-dafilar http://barbershoppers.org/blogs/post/45515 http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/66/13368/farmacia-online-donde-comprar-su http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/atorvastatin-40mg-buy-without-rx-where-to-purchase-lipitor-in http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/fexofenadine-30mg-donde-puedo-comprar-fiable-espa-a-comprar http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-lomefloxacina-400mg-sin-receta

Mefez85

(Uvusi01, 2019.02.21 07:28)

http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-tizanidine-2mg-online-where-can-i-buy-zanaflex http://wu-world.com/profiles/blogs/methocarbamol-comprar-sin-receta-por-internet-el-salvador http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/comprar-prodine-gen-rico-online-brasil-prodine-vende-sem-receita http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/344868 http://bobford.ning.com/profiles/blogs/zoyagra-25-mg-achat-acheter-sildenafil-citrate-pas-cher-en-france http://recampus.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-viagra-100mg-de-forma-segura-dominicana http://answers.codelair.com/28594/emposil-comprar-grátis-internet-pre&#231-emposil-portugal http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-duricef-250-mg-en-ligne-bon-marche-site-fiable http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-pentasa-400mg-na-internet-rep-blica-portuguesa http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-generico-piroxicam-sin-receta-ahora http://property.ning.com/profiles/blogs/doxiciclina-100-mg-comprar-en-una-farmacia-online-aprobada-us http://property.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-meloxicam-15-mg-de-confianza-rep-blica-de-panam http://flutes.ning.com/profiles/blogs/fexofenadine-120-mg-sur-le-net-au-rabais-commander-sans http://barbershoppers.org/blogs/post/48007 http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-o-gen-rico-de-ilosone-erythromycin-500mg http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-lamivudine-zidovudine-300-150-mg-where-can-i-buy http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-ditropan-oxybutynin-sin-receta-de-calidad http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/etodolac-300-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-r-pido-comprar http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-chloramphenicol-sans-ordonnance-acheter-chloromycetin


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98

Következő »