Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Ace bemutatása

 

Áttekintés

A Samsung Galaxy Ace egy 3,5 hüvelykes kapacitív kijelzővel rendelkező készülék, ami 320 x 480 pixel és 16 millió szín megjelenítésére alkalmas. Az Android OS 2.2.1-es verziójának működéséért a 800 MHz-es processzor és a 156 MB belső tárhely felel, ami első hallásra ugyan igen kevésnek tűnhet, de microSD kártya segítségével akár 32 GB-ig bővíthetjük. A gyártó egy 2 GB-os bővítőkártyát is a dobozba csomagol, hogy ne kelljen amiatt aggódnunk, hogy idejekorán elfogy a telefonunk belső memóriája. A Froyo-nak köszönhetően a legtöbb alkalmazást áttelepíthetjük az SD kártyára annak érdekében, hogy minél nagyobb szabad hely álljon rendelkezésre a telefon a futó alkalmazások számára. A HSDPA chip segítségével akár a 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet is elérhetjük 3G kapcsolaton keresztül. A készülék Wi-Fi b/g/n szabványokat támogatja, mely lehetővé teszi, hogy akár a leggyorsabb vezeték nélküli hálózatokhoz is csatlakozhassunk, a Bluetooth segítségével pedig további eszközökkel kommunikálhatunk. A DLNA támogatással a telefon az otthoni médiacenterünk elengedhetetlen részéve válhat, mivel igen könnyen összeköthetjük a szabványt támogató televíziókkal és médialejátszókkal. Az Ace egy 5 megapixeles hátlapi kamerával is rendelkezik, mellyel akár 2592 x 1944 felbontású képeket is készíthetünk. A jobb minőségű felvételek érdekében a LED-es vaku és a autófókusz sem hiányozhat a készülékből. Ha mozgóképet szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 képkocka/s sebességgel tehetjük meg, mely bár nem számít csúcsteljesítménynek, de a célnak tökéletesen megfelel. Sajnos előlapi kamerát nem találhatunk a készüléken, így videokonferenciát nem folyathatunk vele. Mivel a Samsung igen fontosnak tartja a multimédiás tartalmakat így nagyon sok készülékéből már nem hiányozhat az FM rádió, mellyel bárhol tudunk zenét és híreket hallgatni anélkül, hogy előre feltöltöttük volna különféle hanganyagokkal azt. A készülék a Samsung saját készítésű TouchWiz felhasználói felületét használja, mely azok számára lehet előnyös, akik még soha nem találkoztak Android OS-t futtató készülékkel. Mivel az Ace “csak” egy 800 MHz-es processzorral rendelkezik, ezért egyes funkciók elérését korlátozta a gyártó. A Samsung Galaxy Ace dobozában az androidos készülékeknél már megszokott kiegészítőket találhatjuk meg. A telefonon, az akkumulátoron, a 2 GB-os microSD kártyán és a hátlapon túl természetesen egy adatkábelt, egy hálózati töltőt, egy fülhallgatót is találhatunk a csomagolásban.

samsung galaxy ace

A készülék külseje első ránézésre igen érdekesnek tűnik, ugyanis kinézetében nagyban hasonlít korábbi testvéréhez, a Samsung Galaxy S-hez és némi Apple iPhone 4 irányvonalat is felfedezni vélhetünk a készüléken. A képekről azt hihetnénk, hogy a külső keret alumíniumból vagy valamilyen egyéb fémből készült, de sajnálattal tapasztaltuk, hogy ez nem így van. A készülék méretéhez képest igen könnyű és a külső műanyag burkolat miatt az mindössze 113 grammot nyom. A hátlap fényessége igen előnytelen, mivel a folyamatos használat mellett szinte mindig olyan hatást kelt a telefon, minta nem tartanánk tisztán. Feltehetőleg szerencsésebb választás lett volna, a Samsung Galaxy S-nél megismert, pöttyözött hátlap használata, matt kivitelben. Az Ace-n egy fizikai gombot találunk, amely a feladatok elvégzéséhez szükséges. A gyártó emellett két virtuális gombot is elhelyezett az előlapon, az egyikkel a helyi menüt hívhatjuk elő, a másikkal pedig könnyedén léphetünk vissza. Sajnos a HTC készülékekben megismert Haptic Feedback opciót nem érhetjük el, így nem kapunk visszajelzést arról, ha az alsó gombok egyike megnyomásra került. Az készülék minden oldalán találunk gombokat, vagy valamilyen nyílást. Alul a mikrofont, és az akkumulátor lepattintásához szükséges furatot helyezték el, az jobb oldalon a bekapcsoló gombot és a microSD foglalat kis ajtaját, míg a bal oldalon pedig a hangerőszabályzó gombokat érhetjük el. Felül egy kis ajtó mögött pedig a microUSB csatlakozót, mellette pedig a szabványos 2,5 mm-es jack aljzatot láthatjuk. Az Ace-be egy 1350 mAh-s akkumulátort helyeztek el, mely a gyártói specifikáció szerint legalább 420 óra készenlétet és 6,5 óra beszélgetési időt ígér 3G hálózaton.

samsung galaxy ace

Felület és használat

A készülék kezelőfelületeként nem a gyári Android OS-t használja, hanem a TouchWiz UI 3.0-s verzióját. A Samsung az első androidos UI próbálkozása némely felhasználó számára igen népszerűtlen volt, de ezt a TouchWiz 3. kiadásával sikerült kompenzálniuk. Az új kezelőfelület igazából semmi olyan plusz funkciót nem nyújt a rendszer számára, ami különféle ingyenes alkalmazásokkal ne lenne elérhető az Android Marketből, de mégis jóval kellemesebb és letisztultabb érzést nyújt. Természetesen feltelepíthetünk egyedi widgeteket és élő háttérképeket az alkalmazásboltból, az értesítési területet kinyitva könnyen elérhetjük a Wi-Fi, Bluetooth, GPS ki-bekapcsoló gombját, emellett pedig akár néma üzemmódba is rakhatjuk a készüléket, vagy kikapcsolhatjuk a képernyő automata elforgatását. Akár 7 kezdőlapot is beállíthatunk, de ezek aktív használata hosszú távon nem javasolt, mivel nagyban lelassítják az operációs rendszer működését. Az egyes oldalakat igen könnyen átrendezhetjük, mindössze annyit kell tennünk, hogy a zoomoláshoz hasonlóan összehúzzuk az ujjunkat a kezdőlapon, és a megfelelő sorrendbe pakoljuk őket. A Samsung már a kezdetek óta a Swype billentyűzettel szállítja a készülékeit, mely egy igen könnyű beviteli módszert nyújt a felhasználók számára. Mint egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, a program már nyílt béta verzióban is elérhető, így sajnos az előretelepített verzió több hátránnyal jár, mint előnnyel. Meg kell várnunk azt, amíg a Samsung a TouchWiz következő verziójában engedélyezi a magyar nyelvi szótárat a Swype-ban, mert külön nem tudjuk azt frissíteni.

samsung galaxy ace ui

Hívás, üzenetküldés, levelezés

Híváskezelőként a Samsung által készített programot használhatjuk, mellyel szinte minden kapcsolatot kezelhetünk egy központi helyen. A tárcsázás funkción felül a kedvenceinket, a híváslistát és a névjegyeket is megtekinthetjük. Az egyes kapcsolatainkat csoportokba rendezhetjük, és természetesen a Google fiókunkkal is szinkronizálhatjuk. Az üzenetkezelő is egy speciális alkalmazás, mellyel igen egyszerű a rövid szöveges üzenetek megírása és elküldése. Nem meglepő módon, a szöveges üzeneteknél megjelenő szövegbuborékok ismerősek lehetnek azoknak, akik a piacon levő egyéb készülékeket is kipróbálták már. Az üzeneteinket akár hangulatjelekkel is színesíthetjük, melyet a menü gomb megnyomása után az “emotikonok” pontban érünk el. Az egyes beszélgetéseket pedig természetesen egyesével is törölhetjük.

samsung galaxy ace hívás

Az e-mail kezelő program a Froyo OS gyári beépített alkalmazása, melyen semmit sem változtatott a Samsung. Így igen egyszerűen kezelhetjük mind a Gmail, mind pedig a szabványos POP3/IMAP fiókjainkat. Az újonnan érkező levelekről természetesen a fenti állapotsoron tájékoztatást is kapunk. A TouchWiz UI egyik beépített programja a Social Hub, melyben az összes, ismerőseinkkel folytatott kommunikációt kezelhetjük egy helyen, így nem kell külön programot megnyitnunk, ha e-mailt vagy SMS üzenetet szeretnénk küldeni.

Internet

A készüléken böngészőként a Google beépített gyári, minimalista, webkit alapú alkalmazását használhatjuk. A kezelése igen egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy beírjuk az URL sorba a megtekinteni kívánt oldal címét, vagy a keresési feltételt és azonnal megnyílik a weboldal, vagy az alapértelmezett kereső. A Galaxy Ace-n akár 3 módon is nagyíthatjuk a weboldalak: a +/- gombokkal a böngésző alján, dupla kattintással és a “pinch-to-zoom” mozdulattal. Bár az Android OS 2.2 már támogatja a Flash tartalmak megjelenítését, a Samsung úgy döntött, hogy ezen a készülékén nem engedélyezik azt, mivel a hardver nem elég erős ahhoz, hogy minden tartalmat tökéletes, akadozás nélkül meg tudjuk jeleníteni. Sajnos ezt nem tudjuk kikerülni, mivel ugyanezzel a korláttal találkoztunk az LG Optimus One esetében is. Ha mindenképpen meg szeretnénk jeleníteni az Adobe szabványa által készített tartalmakat, akkor érdemes kipróbálni egy alternatív böngészőt, pl. a SkyFire-t.

Kamera

A készülékben egy hátlapi kamera található, mellyel maximum 5 megapixel felbontású képeket készíthetünk el, ami mobilkészülékek esetében megfelelő minőségűnek mondható. Ha videót szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 fps-sel tehetjük meg, mely szükséghelyzetben megfelelő lehet. Amennyiben tökéletes minőségű képet szeretnék készíteni, úgy mindenféleképpen külön fényképezőgépet vigyünk magunkkal. Sajnos a készüléken dedikált fényképezőgomb nem található, így csak az érintőkijelzőn keresztül vezérelhetjük az exponálást. Az egyes fényképeknél lehetőségünk van a GPS adatokat is elmenteni annak érdekében, hogy pontosan tudjuk, hol is készült az adott felvétel. A LED-es vaku és az autofókusz biztosítja, hogy mindig élesek és jól láthatóak legyenek a fényképeink. Az alkalmazással lehetőségünk van 8 db képből egy összefüggő panorámaképet is alkotni. Bár az 5 megapixeles felbontás manapság már nem tűnik oly soknak, de ha egy gyors felvételt kell elkészítenünk, akkor arra tökéletesen megfelel.

samsung galaxy ace kamera

Média és alkalmazások

A beépített FM rádió segítségével szinte bárhol hallgathatunk zenét anélkül, hogy előre feltöltöttük volna a készülékünket különböző médiatartalmakkal. A használatához mindössze annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk a fülhallgatót, ami antennaként viselkedik. A Hangrögzítő alkalmazással a készülékünket diktafonként is használhatjuk, így egy-egy személyes beszélgetést vagy előadást igen könnyen rögzíthetünk. Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy a telefonbeszélgetéseket felvegyük vele. A saját fájlok program segítségével az SD kártyán található tartalmakat érhetjük el, kezelhetjük (törlés, másolás áthelyezés) és osztatjuk meg. Ha egy képet vagy egy lementett dokumentumot szeretnénk továbbítani ismerőseinknek vagy kollégáinknak, akkor ezt is igen könnyen megtehetjük. Az Allshare funkció lehetővé teszi azt, hogy a különféle DLNA szabványt támogató eszközökhöz csatlakozzunk, és különféle médiaállományokat osszunk meg egymás között. Így akár egy gombnyomás segítségével hálózati médialejátszóvá alakíthatjuk Samsung Galaxy Ace telefonunkat. A koreai gyártó az üzleti szférában dolgozókra is gondolt, mivel a Thinkfree Office segítségével a legtöbb dokumentumformátumot megnyithatjuk, mely sokszor igen hasznos lehet, főként akkor, ha éppen úton vagyunk.

samsung galaxy ace fm rádió

Valószínű, hogy a Samsung is jól tudja, hogy a 800 MHz-es processzorral rendelkező készülék határait igen könnyen elérheti a felhasználó, így a beépített feladatkezelővel igen könnyen állíthatjuk le a háttérben futó alkalmazásokat, hogy erőforrást szabadítsunk fel a rendszer számára. Egy-egy hosszabb nap után ez a funkció meglehetősen hasznosnak bizonyulhat. Mivel a gyártó cég nem szeretné az egyes alkalmazások frissítését a szolgáltatókra bízni, így a SamsungApps segítségével egyszerűen frissíthetjük az egyes előretelepített csomagokat. Sajnos az operációs rendszer esetében ez az alkalmazás hasztalan. A program tulajdonképpen egy alternatívát kínálna a Marketre, de sajnos hazánkból csak a frissítési szolgáltatásai érhetők el.

Összegzés

Azt egy percig sem szabad elfelejtenünk, hogy a Galaxy Ace tulajdonképpen egy középkategóriás készülék, melyet megfizethető áron szeretne árulni a Samsung. Egyedüli hátrányaként talán a könnyű műanyag borítását lehet felhozni, mely első találkozáskor igen furcsának tűnhet, de egy egyszerű tokkal sokat javíthatunk az összképen. Az Android OS 2.2 nyújtotta lehetőségek szinte határtalanok, de bízunk benne, hogy a gyártó hamarosan frissíti majd a készüléket a Gingerbread OS-re (sajnos egyelőre erről bővebb információkkal nem rendelkezünk). A készülékben található 800 MHz-es processzor egy átlagos vásárló igényeinek tökéletesen megfelelő, de a koreai gyártó a beépített feladatkezelője segítségével igen könnyen kordában tarthatjuk az erőforrásigényes alkalmazásokat. A legújabb TouchWiz UI nagyon hasonlít a piacon levő egyéb sikeres készülékek felületére, de ez jelen esetben pozitív hatású, mivel a legtöbb esetben a változtatások előnyösek a felhasználók szemszögéből nézve. Az akkumulátor élettartamára sem panaszkodhatunk, mivel az okostelefonoktól elvárt, átlagos használat melletti 1-2 napos üzemidőt teljesíti az Ace. A 2011 januárjában bejelentett eszköz meghatározott szolgáltatónál már hazánkban is megvásárolható.

samsung galaxy ace benchmark

Megnevezés Tulajdonság
Processzor 800 MHz ARM 11 processzor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
Belső memória 158 MB
MicroSD 2 GB, 32 GB-ig bővíthető
Hálózat GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
Kijelző 3,5" TFT kapacitív érintőkijelző, 320 x 480 pixel
Kamera 5 MP, 2592 x 1944 pixel, autofókusz, LED vaku
Méret 112,4 x 59,9 x 11,5 mm
Súly 113 g
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA
Bluetooth 2.1
USB microUSB
Akkumulátor 1350 mAh
Készenléti idő 640 óra (2G) / 420 óra (3G)
Beszélgetési idő 11 óra (2G) / 6 óra 30 perc (3G)
Operációs rendszer Android 2.2

A készüléket a Samsung Magyarország biztosította a tesztünkhöz.

Samsung Galaxy Ace

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

como descargar drivers con windows update

(BrandonRof, 2018.07.25 04:28)

how do i update my drivers for free windows 7 for windows nt x86 version-3 was added or updated updates internet explorer 8 windows xp microsoft premier support phone number usa softpedia windows 8.1 update update to windows media player 11 for windows 7 kann windows update nicht aktivieren failed to evaluate installed rule windows update set windows update download time how to deactivate windows 8 update error 1719 windows installer service could not be accessed 2008 how to check what updates are installed windows 7 windowsupdate error 80244019 recover deleted files from server windows server 2003 help with converting protected windows media music to itunes

update from vista home basic to windows 7 [url=http://software-windows.com/how-often-should-i-reinstall-windows-7/6131-2017-01-09.php]disable system auto restart after installing windows updates 7[/url] windows update the requested lookup key [url=http://supporterwindows.com/uninstall-service-pack-2-windows-xp/9121-2017-07-12.php]removing windows update backups windows 7[/url] comment installer windows vista service pack 1 [url=http://software-windows.com/updaten-auf-windows-7/14932-2018-02-17.php]photoshop cs6 camera raw update windows[/url] cannot get windows updates work [url=http://tools-support-microsoft.com/software-update-for-windows-75/19322-2018-09-09.php]update windows phone software[/url] windows vista security updates 2009 [url=http://tools-support-microsoft.com/windows-phone-8-software-update/8887-2017-07-02.php]list of all updates for windows xp[/url]

windows driver update checker having trouble installing windows vista service pack 1 reformat reinstall windows xp windows update gone windows updates reset in windows xp mkdir help windows microsoft xbox support phone number us script to stop windows update service windows calendar update i-mate jasjam windows mobile update

windows xp service pack 3 and updates [url=http://supporterwindows.com/number-of-processors-supported-by-windows-xp/9482-2017-07-30.php]windows server update services 3.0 sp2 mmc has detected[/url] reinstall network windows xp [url=http://help-windows.com/updates-for-windows-xp-install-computer-minutes/13453-2018-01-15.php]windows 7 update dil paketi yok[/url] windows installer update server 2000 [url=http://windows-tools.com/ask-microsoft-support/15040-2018-03-31.php]windows 95 update to 95b[/url] update dvd drivers windows vista [url=http://assistwindows.com/sdhc-update-microsoft-support/839-2016-04-09.php]windows security update keeps repeating[/url] how to update nvidia drivers windows 7 64 bit [url=http://windows-tools.com/does-windows-7-support-ipxspx/11597-2017-11-05.php]windows update will not download windows 7[/url]

deploying windows server update free update of windows media player for windows xp no network adapter after reinstalling windows xp unable to open windows update in windows 8 enable windows updates group policy

ремни мужские из натуральной

(Jasonlub, 2018.07.22 22:14)

длина ремня для брюк магазин кожаных ремней http://remontokon116.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=487003&lang=en кожаный ремень мужской для джинс купить кожаный ремень для джинс мужские ремни под джинсы
ремень луи витон мужской как укоротить ремень для брюк пряжки для мужских ремней http://vzarabotke.mybb.ru/viewtopic.php?id=5420#p11669 мужские ремни спб купить ремень с автоматической пряжкой мужские ремни для джинс

очистные сооружения официальный сайт

(TVPTheora, 2018.07.22 06:54)

Завод ёмкостного оборудования ТВП выпускает резервуары для очистных сооружений на собственной индустриальной базе в Нашего государства. Резервуары для очистительных сооружений, предлагаемые нашей организацией, сумеют решить цели хранения запасов влаги и очистке стоков от загрязнений.
Наш завод производит ёмкостное оборудование по вашим проектам, также мы производим емкостные резервуары и оборудования по заводским стандартам.

В наличие есть емкости пожарные которые вы можете заказать.

Очистные сооружения от ТВП это надёжное оборудование, которое производится в Самаре и поставляется по всей стране.
Наша фирма не только собирает промышленное оборудование на заводе, но и устанавливаем, обслуживаем, и проводим нужную эксплуатацию очистное оборудование.
Цена на для агрессивных сред емкости всегда находится в зависимости от объёма и других оценок которые вам необходимы

локальные очистные сооружения для частного - [url=https://tvpmos.ru/]очистные сооружения[/url]

agent windows update 7

(BrandonRof, 2018.07.22 04:25)

windows vista supported games microsoft windows mobile 6.5 update whs 2011 windows update can i run windows update in safe mode xp recover deleted files on windows xp free always windows update windows update crashes machine windows xp service pack 2 cannot install product key windows ce provides support for the arabic locales does windows update upgrade my 2002 version of media center reinstalling windows xp product key not accepted failed windows update windows 8 update nokia phone to windows 8.1 best driver updater software windows xp decision developing excel microsoft support system

windows update nag message [url=http://help-windows.com/creating-windows-help-files-windows-7/7890-2017-05-01.php]windows update cpu 100 xp sp3[/url] free update for windows media player for windows 7 [url=http://supporter-windows.com/download-windows-automatic-update-client/4826-2016-12-16.php]reinstall os windows 2000[/url] microsoft professional support services phone number [url=http://supporter-windows.com/download-windows-automatic-update-client/4619-2016-12-04.php]download free utility update windows drivfers[/url] windows update domain policy [url=http://tools-support-microsoft.com/microsoft-windows-vista-64-bit-updates/14011-2018-02-17.php]windows update gets stuck[/url] windows acl support qnap [url=http://tools-windows.com/reinstalled-windows-7-what-drivers-do-i-need/10893-2017-10-03.php]microsoft office 2002 support ends[/url]

windows update silverlight code 64c windows xp home addition updates ati radeon hd 4350 driver update windows 7 download how to update my windows phone 8 without wifi unable to update the password windows 2008 windows updates fehler 8000ffff can i delete windows update uninstall how do i update my sound driver windows xp windows 7 help desk features windows update vista 643

microsoft keyboard support uk [url=http://support-windows.com/microsoft-win-2003-support/2824-2016-08-04.php]windows 2000 multilingual support[/url] stop windows update auto restart [url=http://support-microsoft-tools.com/pro-tools-le-74-update-windows-xp/18332-2018-07-14.php]can you reinstall windows vista without the cd[/url] windows server 2008 r2 enterprise memory support [url=http://supporter-windows.com/help-protect-your-computer-windows-explorer/19819-2018-10-21.php]windows automatic update reboot[/url] windows update error 1003 [url=http://tools-support-microsoft.com/software-update-for-windows-75/7361-2017-04-17.php]windows xp update just keeps checking for updates[/url] windows dat update [url=http://software-windows.com/how-often-should-i-reinstall-windows-7/5177-2016-11-18.php]how to wipe out windows 8 and reinstall[/url]

windows live support center free update for windows live movie maker when will microsoft stop supporting windows xp how to uninstall service pack 2 from windows server 2003 free windows explorer update

цена авиабилет с симферополя вминске

(Donaldgew, 2018.07.22 04:14)

дешевые билеты москва анапа авиабилеты при бронировании авиабилетов ошибка в дате рождения стоимость авиабилетов барнаул москва на январь 2013 года стоимость авиабилетов аэрофлот москва афины москва цена билета на самолет из минска в тель авив цена билетов на самолет москва благовещенск якутские авиалинии пермь севастополь авиабилеты прямой рейс цена y авиабилеты омск анапа цена билета самолет владивосток чени авиабилет армения армавиа стоимость стоимость авиабилета екатеринбург анталия и обратно цены на авиабилеты до сочи из санкт петербурга тур бангког авиабилеты украина германия цены авиабилеты йошкар ола крым авиабилеты

где лучше купить авиабилеты форум http://medikapoli.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=537010 когда лучше покупать авиабилеты в париж http://hroncall.net/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=72430 дешевые авиабилеты в ниццу из спб 11 августа http://sofiariddings.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=206678 цены на авиабилеты из бегишево москва http://www.calicris.ro/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=690686 питер владикавказ авиабилеты http://hsc-lb.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=458222

перечень черных сайтов по продаже авиабилетов стоимость билета на самолет ростов на дону калининград чартер авиабилет москва барселона y авиабилет мосвка ташкент у кого из туроператоров лучшие цены на авиабилеты стоимость авиабилетов киев луганск lang ru как лучше искать авиабилеты есть ли льготные авиабилеты в крым в 2015 году цена авиабилетов до симферополя из калининграда цена билета на самолет из домодедово до волгограда

стоимость билетов и расписание самолетов в турцию http://www.esteticaannaclub.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=529472 стоимость авиабилета билета из ростова до тынды http://kampai.pt/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=157552 цена авиабилета из москвы в италию http://www.yourperfectc.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=514541 как брать билеты на самолет через интернет официальный сайт http://www.aracne.biz/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2427095 дешевые авиабилеты в дубай в казахстане http://macaumidnight.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=320496

где купить авиабилеты в железнодорожном хабаровск новосибирск авиабилеты 60 лет y авиабилеты в сухум туры в сша авиабилеты цены на авиабилеты из спб до анапы

Плитка Italon

(WillardWen, 2018.07.20 23:44)

Плитка Italon
Перейти https://vplitka.com/catalog/plitka/rossiyskaya-plitka/italon/

windows update greyed out sbs 2008

(BrandonRof, 2018.07.20 23:31)

microsoft end support for windows windows 7 hilfe und support dienst deaktivieren windows media player 11 update windows 7 microsoft product support center bioshock 2 windows live update problems 0x80246002 windows update site v4 windows update microsoft com windows update microsoft office enterprise 2007 technical support stop the windows update service microsoft support diagnostic tool windows xp download windows xp professional windows update f secure blocking windows update video card update for windows xp free updates not configured correctly windows vista can i update windows vista to windows 7 for free

windows 2000 service pack 4 update rollup download <a href=http://tools-support-microsoft.com/software-update-for-windows-75/1769-2016-06-02.php>uninstall windows automatic update</a> windows 7 october update problems <a href=http://supporter-windows.com/update-windows-display-settings/5250-2017-01-09.php>foxconn windows bios update utility</a> windows vista latest driver updates <a href=http://support-windows.com/microsoft-win-2003-support/5395-2017-01-03.php>samsung support center windows 8</a> reinstall windows xp recover files <a href=http://supporterwindows.com/avg-update-failed-general-error-windows-7/6167-2017-02-11.php>hp pavillion windows update</a> microsoft word 2007 help support <a href=http://assistwindows.com/antivirus-wont-update-windows/13510-2018-02-04.php>powershell wmi windows update</a>

second monitor not working after windows update windows security health agent cannot update the security state windows server 2003 native ups support how to reinstall windows vista without cd gateway help command windows 98 windows xp update 32 bit how to reinstall sound drivers for windows xp windows update soundmax windows automation api update windows 7 cannot update windows xp service pack 2

windows xp paint update <a href=http://software-windows.com/o-que-e-windows-update/13077-2017-12-03.php>windows update agent 6</a> microsoft windows live movie maker update 2012 <a href=http://support-microsoft-help.com/update-local-group-policy-windows-7/3102-2016-08-27.php>windows server 2008 updates download folder</a> windows product activation help <a href=http://windows-supporter.com/crack-recover-deleted-files-on-windows-server-2003/16040-2018-05-07.php>reinstalling internet explorer on windows xp</a> windows 2000 service pack 4 full install <a href=http://support-microsoft-tools.com/turn-off-help-bubbles-windows-xp/1716-2016-05-07.php>can delete security updates windows xp</a> windows currentversion explorer browser helper objects <a href=http://tools-windows.com/updates-for-windows-media-player-11/19771-2018-09-27.php>can t update windows 8.1 preview</a>

windows 2000 end of support life windows easy transfer update does not apply to your system disable windows update restart reminder update odbc windows 7 silent windows update

20 дпп болит живот

(Williamreowl, 2018.07.19 03:06)

когда сплю днем болит голова научная медицина статьи исследования мазь череды <a href=http://krasrab.net/blogs/interesnoe/spravka-akadem-otpusk-s-dostavkoy.php>http://krasrab.net/blogs/interesnoe/spravka-akadem-otpusk-s-dostavkoy.php</a> одноразовое медицинское оборудование

новости гаджетов и технологий 2012

(JamesStofs, 2018.07.17 22:48)

новости новинки компьютеры электроники гаджетов http://eleskon.ru guestbook php sn как заработать новости гаджетов 68 18 2

как болит голова при давлении пониженном

(Williamreowl, 2018.07.17 02:53)

холдинг медицина будущего медицина ghjtrn <a href=http://bbs.tiqiu.com/space-uid-955905.html>http://bbs.tiqiu.com/space-uid-955905.html</a> лекарственные средства для лечения гематом

cfwlok

(vmeuph, 2018.07.16 08:46)

[url=http://cialisn.com]buy cialis 10 pills[/url]
cost of cialis http://cialisn.com

Качественная Сантехника

(RobertHic, 2018.07.13 20:53)

Качественная Сантехника [url=http://stelavis.by/shop]Качественная Сантехника[/url]

Get me friends plis

(Bryanclomb, 2018.07.13 00:05)

Get me friends plis

1хБет для Андроида

(Anthonyhinia, 2018.07.12 23:21)

1хБет для Андроида [url=https://favoritnr1.com/28798-prilozhenie-1xbet.html]1хБет для Андроида[/url]

milan free sexe video download

(SponOSoxHagnonipsy, 2018.07.12 23:16)

good strip
<img src="http://screenshots.anysex.com/videos_screenshots/14000/14209/preview.mp4.jpg"> jizz homoseks
segretarie maiale scop
shannon hardcore mobile
sara banged outdoors
porn incesto xnxx
brutaler hartporno sex
breastfeeding tube teen tubixe
wwwsuksax com
wet pussy masturbating videofree
hot fiona free videos
milf sleep assult free videos
brutalpornogratis sky diamond porn
lexi jerk instruction
horn hump
lailaextreme com
diane poppos sex pics
www indiansexzy vedios com
marta allover video
japanese hairy cunt fucked

no deposit bonus binary options

(Thomassculp, 2018.07.12 08:12)

производственные реальные опционы binary options broker accepts paypal best time frame for rsi binary options strategy binary options indicator facebook are binary options regulated in us международный рейтинг зарубежных форекс брокеров как заработать на форексе 20 пунктов цб рф официальный сайт рейтинг брокеров happy resignation letter samples какя вероятность выиграть на форексе курсовая на тему опционы стратегии бинарных опционов способы заработка на forex открытые позиции форекс брокеры форекса рейтинг

brunei forex trader [url=http://vladivostok.supbitkoinner.ru/luchshie-binarnie-optsioni-s-minimalnim-depozitom-2014/150-2018-02-01.php]опционы можно торговли хеджирования безусловно удобно способствует росту популярности вал[/url] описание wall street forex robot [url=http://barnaul.valutacriptog.ru/binary-options-trading-games/100-2017-08-20.php]продажа против бокса опционы[/url] опционы эмитента на фондовой бирже торговля [url=http://barnaul.buzcoinkare.ru/copy-trader-service-binary-options/179-2018-06-15.php]holytrade бинарные опционы[/url] форекс forex дилинговый центр [url=http://arhangelsk.supbitkoinner.ru/andrey-smolyakov-binarnie-optsioni/142-2017-12-07.php]лучшие форекс брокеры топ 10 брокеров форекс россии[/url] the simplest way to trade forex [url=http://chelyabinsk.buzcoinkare.ru/bitkoini-na-avtomate-2016/9-2016-05-13.php]how to trade binary options pdf[/url]

binary options bonus code бинарные опционы отзывы реальные дилинговые центры и брокеры форекс / forex forex binary options breakout confirmation trader professionista forex как начать добывать биткоины сувенирные монеты биткоин trade binary options no minimum deposit как заработать биткоины на видеокарте опционы на финансовом рынке

hdfc forex trade services [url=http://abakan.criptobabkizdes.ru/optsioni-primeri-torgovli/78-2017-04-03.php]научиться играть форексе[/url] опционы мотивационные [url=http://cherepovec.prostokriptoda.ru/stoit-li-bitkoini/48-2017-01-19.php]forex tester бесплатно скачать[/url] биткоин кран 500 сатоши каждый час [url=http://ryazan.valutacriptog.ru/binary-options-huge-fund/88-2017-05-23.php]best strategy in binary options[/url] бинарные опционы демо счет онлайн [url=http://ivanovo.criptobabkizdes.ru/foreks-kak-rabotayut-stopi/49-2017-01-28.php]искусство быть смирным механизмы принятия торговых решений на рынке скачать forex[/url] биткоин краны с выводом на кошелек xapo [url=http://kirov.buzcoinkare.ru/efirium-kriptovalyuta-krani/53-2016-12-30.php]торговля на бирже налогообложение[/url]

statistical traders forex как получить бездепозитный бонус forex опционы среднесрочная стратегия cboe binary options s&p 500 managed binary option accounts

123424243

(DavidNox, 2018.07.11 13:44)

1 https://frapsru.ru/

будут изменения при подключении электричества

(Danielvuppy, 2018.07.11 12:13)

кошкин дом на новый лад про электричество Получение документов на электроснабжение в Загорские Дали расчет проектирование схем электроснабжения электроснабжение 2пнб2 плата за технологическое присоединение к электрическим провести электричество омск как оформить подключение электричества к частному дому торги, конкурсы котировки янао ru.теплоснабжение, водоснабжение, электроснабжение проектн шахтное электроснабжение Получение документов на электроснабжение в Мякининская 1-я улица услуги по получению документов для электроснабжения в Гражданская 4-я улица электроснабжение и тяговые сети гэт образцы тех условий на подключение электричества электроснабжение и освещение городов технологическое присоединение к водопроволдным сетям

подключение электричества на период строительства [url=http://montaj-stoyka.ru/elektrosnabzhenie-v-marshala-savitskogo-ulitsa/13289-2017-12-07.php]проектирование электроснабжения зданий методички[/url] согласование при подключении электричества [url=http://tu-ot-moesk.ru/besplatnoe-elektrichestvo-chastnom-dome/9833-2017-08-09.php]подключение электричества в поселке[/url] возможен ли монтаж провода сип3 над электрооборудованием [url=http://elektro-dok.ru/polucheniya-tu-do-sdachi-obekta-v-konyushkovskaya-ulitsa/4962-2016-12-09.php]образец договора на электроснабжение жилых домов[/url] газовые компании, электроснабжение [url=http://montaj-stoyka.ru/kak-podklyuchit-elektrichestvo-k-dachnomu-domiku-foto/19215-2018-07-26.php]липкин б ю электроснабжение промышленных предприятий и установок скачать[/url] цена на подключение электричества тула [url=http://tu-ot-moesk.ru/diplomniy-proekt-elektrosnabzhenie-skachat/16941-2018-06-06.php]правила монтажа провода сип 2[/url]

расходы на обогрев загородного дома электричеством Получение документов на электроснабжение в Лыковская 2-я улица пояснительная записка материалы электроснабжение электроснабжение в Гастелло улица получения ТУ Гончарный проезд сколько стоит подключения электричества как провести свет в доме видео получение ТУ от энергетической компании в Некрасовская улица электроснабжение в Сыромятнический 2-й переулок тех условия подключения электричества 220в к гаражу

щиток для подключения электричества на участке [url=http://vipolnenie-teh.ru/poluchenie-tu-ot-energeticheskoy-kompanii-v-obidenskiy-2-y-pereulok/12156-2017-11-20.php]получение ТУ от энергетической компании в Котельнический 5-й переулок[/url] компания промэлектроснабжение инн 8602197091 [url=http://elektro-dok.ru/proektirovanie-elektrosnabzheniya-domov/6837-2017-03-20.php]получения ТУ Космонавтов улица[/url] получение ТУ от энергетической компании в Садовая-Самотечная улица [url=http://montaj-stoyka.ru/kak-podklyuchit-elektrichestvo-k-dachnomu-domiku-foto/737-2016-02-17.php]что нужно чтобы провести свет в новый дом[/url] форум о подключении электричества [url=http://elektro-dok.ru/polucheniya-tu-do-sdachi-obekta-v-proizvodstvennaya-ulitsa/2287-2016-07-05.php]технологическое присоединение частного дома[/url] подключение тельфера к электричеству [url=http://vvod-vdom.ru/teh-usloviya-na-elektrosnabzhenie-600kv/5732-2017-01-02.php]получения ТУ Чонгарский бульвар[/url]

услуги по получению документов для электроснабжения в Карамышевская набережная получения ТУ до сдачи объекта в Семеновская Малая улица как провести свет из дома в туалет получения ТУ до сдачи объекта в Ивовая улица документы для подключения электричества в Стегачево

Таблетки для похудения Редуслим в Ярославле

(StanleyWah, 2018.07.09 23:07)

Таблетки для похудения Редуслим в Ярославле http://jaroslavl.redu-slim.su/

Humancoin

(Robertapore, 2018.07.09 19:23)

Humancoin is the new e-commerce cryptocurrency fuelled by the Proof of Charity mining protocol. Presale started! 50% bonus! [url=https://www.linkedin.com/company/humancoin-net/]Humancoin[/url]


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98

Következő »