Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Ace bemutatása

 

Áttekintés

A Samsung Galaxy Ace egy 3,5 hüvelykes kapacitív kijelzővel rendelkező készülék, ami 320 x 480 pixel és 16 millió szín megjelenítésére alkalmas. Az Android OS 2.2.1-es verziójának működéséért a 800 MHz-es processzor és a 156 MB belső tárhely felel, ami első hallásra ugyan igen kevésnek tűnhet, de microSD kártya segítségével akár 32 GB-ig bővíthetjük. A gyártó egy 2 GB-os bővítőkártyát is a dobozba csomagol, hogy ne kelljen amiatt aggódnunk, hogy idejekorán elfogy a telefonunk belső memóriája. A Froyo-nak köszönhetően a legtöbb alkalmazást áttelepíthetjük az SD kártyára annak érdekében, hogy minél nagyobb szabad hely álljon rendelkezésre a telefon a futó alkalmazások számára. A HSDPA chip segítségével akár a 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet is elérhetjük 3G kapcsolaton keresztül. A készülék Wi-Fi b/g/n szabványokat támogatja, mely lehetővé teszi, hogy akár a leggyorsabb vezeték nélküli hálózatokhoz is csatlakozhassunk, a Bluetooth segítségével pedig további eszközökkel kommunikálhatunk. A DLNA támogatással a telefon az otthoni médiacenterünk elengedhetetlen részéve válhat, mivel igen könnyen összeköthetjük a szabványt támogató televíziókkal és médialejátszókkal. Az Ace egy 5 megapixeles hátlapi kamerával is rendelkezik, mellyel akár 2592 x 1944 felbontású képeket is készíthetünk. A jobb minőségű felvételek érdekében a LED-es vaku és a autófókusz sem hiányozhat a készülékből. Ha mozgóképet szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 képkocka/s sebességgel tehetjük meg, mely bár nem számít csúcsteljesítménynek, de a célnak tökéletesen megfelel. Sajnos előlapi kamerát nem találhatunk a készüléken, így videokonferenciát nem folyathatunk vele. Mivel a Samsung igen fontosnak tartja a multimédiás tartalmakat így nagyon sok készülékéből már nem hiányozhat az FM rádió, mellyel bárhol tudunk zenét és híreket hallgatni anélkül, hogy előre feltöltöttük volna különféle hanganyagokkal azt. A készülék a Samsung saját készítésű TouchWiz felhasználói felületét használja, mely azok számára lehet előnyös, akik még soha nem találkoztak Android OS-t futtató készülékkel. Mivel az Ace “csak” egy 800 MHz-es processzorral rendelkezik, ezért egyes funkciók elérését korlátozta a gyártó. A Samsung Galaxy Ace dobozában az androidos készülékeknél már megszokott kiegészítőket találhatjuk meg. A telefonon, az akkumulátoron, a 2 GB-os microSD kártyán és a hátlapon túl természetesen egy adatkábelt, egy hálózati töltőt, egy fülhallgatót is találhatunk a csomagolásban.

samsung galaxy ace

A készülék külseje első ránézésre igen érdekesnek tűnik, ugyanis kinézetében nagyban hasonlít korábbi testvéréhez, a Samsung Galaxy S-hez és némi Apple iPhone 4 irányvonalat is felfedezni vélhetünk a készüléken. A képekről azt hihetnénk, hogy a külső keret alumíniumból vagy valamilyen egyéb fémből készült, de sajnálattal tapasztaltuk, hogy ez nem így van. A készülék méretéhez képest igen könnyű és a külső műanyag burkolat miatt az mindössze 113 grammot nyom. A hátlap fényessége igen előnytelen, mivel a folyamatos használat mellett szinte mindig olyan hatást kelt a telefon, minta nem tartanánk tisztán. Feltehetőleg szerencsésebb választás lett volna, a Samsung Galaxy S-nél megismert, pöttyözött hátlap használata, matt kivitelben. Az Ace-n egy fizikai gombot találunk, amely a feladatok elvégzéséhez szükséges. A gyártó emellett két virtuális gombot is elhelyezett az előlapon, az egyikkel a helyi menüt hívhatjuk elő, a másikkal pedig könnyedén léphetünk vissza. Sajnos a HTC készülékekben megismert Haptic Feedback opciót nem érhetjük el, így nem kapunk visszajelzést arról, ha az alsó gombok egyike megnyomásra került. Az készülék minden oldalán találunk gombokat, vagy valamilyen nyílást. Alul a mikrofont, és az akkumulátor lepattintásához szükséges furatot helyezték el, az jobb oldalon a bekapcsoló gombot és a microSD foglalat kis ajtaját, míg a bal oldalon pedig a hangerőszabályzó gombokat érhetjük el. Felül egy kis ajtó mögött pedig a microUSB csatlakozót, mellette pedig a szabványos 2,5 mm-es jack aljzatot láthatjuk. Az Ace-be egy 1350 mAh-s akkumulátort helyeztek el, mely a gyártói specifikáció szerint legalább 420 óra készenlétet és 6,5 óra beszélgetési időt ígér 3G hálózaton.

samsung galaxy ace

Felület és használat

A készülék kezelőfelületeként nem a gyári Android OS-t használja, hanem a TouchWiz UI 3.0-s verzióját. A Samsung az első androidos UI próbálkozása némely felhasználó számára igen népszerűtlen volt, de ezt a TouchWiz 3. kiadásával sikerült kompenzálniuk. Az új kezelőfelület igazából semmi olyan plusz funkciót nem nyújt a rendszer számára, ami különféle ingyenes alkalmazásokkal ne lenne elérhető az Android Marketből, de mégis jóval kellemesebb és letisztultabb érzést nyújt. Természetesen feltelepíthetünk egyedi widgeteket és élő háttérképeket az alkalmazásboltból, az értesítési területet kinyitva könnyen elérhetjük a Wi-Fi, Bluetooth, GPS ki-bekapcsoló gombját, emellett pedig akár néma üzemmódba is rakhatjuk a készüléket, vagy kikapcsolhatjuk a képernyő automata elforgatását. Akár 7 kezdőlapot is beállíthatunk, de ezek aktív használata hosszú távon nem javasolt, mivel nagyban lelassítják az operációs rendszer működését. Az egyes oldalakat igen könnyen átrendezhetjük, mindössze annyit kell tennünk, hogy a zoomoláshoz hasonlóan összehúzzuk az ujjunkat a kezdőlapon, és a megfelelő sorrendbe pakoljuk őket. A Samsung már a kezdetek óta a Swype billentyűzettel szállítja a készülékeit, mely egy igen könnyű beviteli módszert nyújt a felhasználók számára. Mint egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, a program már nyílt béta verzióban is elérhető, így sajnos az előretelepített verzió több hátránnyal jár, mint előnnyel. Meg kell várnunk azt, amíg a Samsung a TouchWiz következő verziójában engedélyezi a magyar nyelvi szótárat a Swype-ban, mert külön nem tudjuk azt frissíteni.

samsung galaxy ace ui

Hívás, üzenetküldés, levelezés

Híváskezelőként a Samsung által készített programot használhatjuk, mellyel szinte minden kapcsolatot kezelhetünk egy központi helyen. A tárcsázás funkción felül a kedvenceinket, a híváslistát és a névjegyeket is megtekinthetjük. Az egyes kapcsolatainkat csoportokba rendezhetjük, és természetesen a Google fiókunkkal is szinkronizálhatjuk. Az üzenetkezelő is egy speciális alkalmazás, mellyel igen egyszerű a rövid szöveges üzenetek megírása és elküldése. Nem meglepő módon, a szöveges üzeneteknél megjelenő szövegbuborékok ismerősek lehetnek azoknak, akik a piacon levő egyéb készülékeket is kipróbálták már. Az üzeneteinket akár hangulatjelekkel is színesíthetjük, melyet a menü gomb megnyomása után az “emotikonok” pontban érünk el. Az egyes beszélgetéseket pedig természetesen egyesével is törölhetjük.

samsung galaxy ace hívás

Az e-mail kezelő program a Froyo OS gyári beépített alkalmazása, melyen semmit sem változtatott a Samsung. Így igen egyszerűen kezelhetjük mind a Gmail, mind pedig a szabványos POP3/IMAP fiókjainkat. Az újonnan érkező levelekről természetesen a fenti állapotsoron tájékoztatást is kapunk. A TouchWiz UI egyik beépített programja a Social Hub, melyben az összes, ismerőseinkkel folytatott kommunikációt kezelhetjük egy helyen, így nem kell külön programot megnyitnunk, ha e-mailt vagy SMS üzenetet szeretnénk küldeni.

Internet

A készüléken böngészőként a Google beépített gyári, minimalista, webkit alapú alkalmazását használhatjuk. A kezelése igen egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy beírjuk az URL sorba a megtekinteni kívánt oldal címét, vagy a keresési feltételt és azonnal megnyílik a weboldal, vagy az alapértelmezett kereső. A Galaxy Ace-n akár 3 módon is nagyíthatjuk a weboldalak: a +/- gombokkal a böngésző alján, dupla kattintással és a “pinch-to-zoom” mozdulattal. Bár az Android OS 2.2 már támogatja a Flash tartalmak megjelenítését, a Samsung úgy döntött, hogy ezen a készülékén nem engedélyezik azt, mivel a hardver nem elég erős ahhoz, hogy minden tartalmat tökéletes, akadozás nélkül meg tudjuk jeleníteni. Sajnos ezt nem tudjuk kikerülni, mivel ugyanezzel a korláttal találkoztunk az LG Optimus One esetében is. Ha mindenképpen meg szeretnénk jeleníteni az Adobe szabványa által készített tartalmakat, akkor érdemes kipróbálni egy alternatív böngészőt, pl. a SkyFire-t.

Kamera

A készülékben egy hátlapi kamera található, mellyel maximum 5 megapixel felbontású képeket készíthetünk el, ami mobilkészülékek esetében megfelelő minőségűnek mondható. Ha videót szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 fps-sel tehetjük meg, mely szükséghelyzetben megfelelő lehet. Amennyiben tökéletes minőségű képet szeretnék készíteni, úgy mindenféleképpen külön fényképezőgépet vigyünk magunkkal. Sajnos a készüléken dedikált fényképezőgomb nem található, így csak az érintőkijelzőn keresztül vezérelhetjük az exponálást. Az egyes fényképeknél lehetőségünk van a GPS adatokat is elmenteni annak érdekében, hogy pontosan tudjuk, hol is készült az adott felvétel. A LED-es vaku és az autofókusz biztosítja, hogy mindig élesek és jól láthatóak legyenek a fényképeink. Az alkalmazással lehetőségünk van 8 db képből egy összefüggő panorámaképet is alkotni. Bár az 5 megapixeles felbontás manapság már nem tűnik oly soknak, de ha egy gyors felvételt kell elkészítenünk, akkor arra tökéletesen megfelel.

samsung galaxy ace kamera

Média és alkalmazások

A beépített FM rádió segítségével szinte bárhol hallgathatunk zenét anélkül, hogy előre feltöltöttük volna a készülékünket különböző médiatartalmakkal. A használatához mindössze annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk a fülhallgatót, ami antennaként viselkedik. A Hangrögzítő alkalmazással a készülékünket diktafonként is használhatjuk, így egy-egy személyes beszélgetést vagy előadást igen könnyen rögzíthetünk. Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy a telefonbeszélgetéseket felvegyük vele. A saját fájlok program segítségével az SD kártyán található tartalmakat érhetjük el, kezelhetjük (törlés, másolás áthelyezés) és osztatjuk meg. Ha egy képet vagy egy lementett dokumentumot szeretnénk továbbítani ismerőseinknek vagy kollégáinknak, akkor ezt is igen könnyen megtehetjük. Az Allshare funkció lehetővé teszi azt, hogy a különféle DLNA szabványt támogató eszközökhöz csatlakozzunk, és különféle médiaállományokat osszunk meg egymás között. Így akár egy gombnyomás segítségével hálózati médialejátszóvá alakíthatjuk Samsung Galaxy Ace telefonunkat. A koreai gyártó az üzleti szférában dolgozókra is gondolt, mivel a Thinkfree Office segítségével a legtöbb dokumentumformátumot megnyithatjuk, mely sokszor igen hasznos lehet, főként akkor, ha éppen úton vagyunk.

samsung galaxy ace fm rádió

Valószínű, hogy a Samsung is jól tudja, hogy a 800 MHz-es processzorral rendelkező készülék határait igen könnyen elérheti a felhasználó, így a beépített feladatkezelővel igen könnyen állíthatjuk le a háttérben futó alkalmazásokat, hogy erőforrást szabadítsunk fel a rendszer számára. Egy-egy hosszabb nap után ez a funkció meglehetősen hasznosnak bizonyulhat. Mivel a gyártó cég nem szeretné az egyes alkalmazások frissítését a szolgáltatókra bízni, így a SamsungApps segítségével egyszerűen frissíthetjük az egyes előretelepített csomagokat. Sajnos az operációs rendszer esetében ez az alkalmazás hasztalan. A program tulajdonképpen egy alternatívát kínálna a Marketre, de sajnos hazánkból csak a frissítési szolgáltatásai érhetők el.

Összegzés

Azt egy percig sem szabad elfelejtenünk, hogy a Galaxy Ace tulajdonképpen egy középkategóriás készülék, melyet megfizethető áron szeretne árulni a Samsung. Egyedüli hátrányaként talán a könnyű műanyag borítását lehet felhozni, mely első találkozáskor igen furcsának tűnhet, de egy egyszerű tokkal sokat javíthatunk az összképen. Az Android OS 2.2 nyújtotta lehetőségek szinte határtalanok, de bízunk benne, hogy a gyártó hamarosan frissíti majd a készüléket a Gingerbread OS-re (sajnos egyelőre erről bővebb információkkal nem rendelkezünk). A készülékben található 800 MHz-es processzor egy átlagos vásárló igényeinek tökéletesen megfelelő, de a koreai gyártó a beépített feladatkezelője segítségével igen könnyen kordában tarthatjuk az erőforrásigényes alkalmazásokat. A legújabb TouchWiz UI nagyon hasonlít a piacon levő egyéb sikeres készülékek felületére, de ez jelen esetben pozitív hatású, mivel a legtöbb esetben a változtatások előnyösek a felhasználók szemszögéből nézve. Az akkumulátor élettartamára sem panaszkodhatunk, mivel az okostelefonoktól elvárt, átlagos használat melletti 1-2 napos üzemidőt teljesíti az Ace. A 2011 januárjában bejelentett eszköz meghatározott szolgáltatónál már hazánkban is megvásárolható.

samsung galaxy ace benchmark

Megnevezés Tulajdonság
Processzor 800 MHz ARM 11 processzor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
Belső memória 158 MB
MicroSD 2 GB, 32 GB-ig bővíthető
Hálózat GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
Kijelző 3,5" TFT kapacitív érintőkijelző, 320 x 480 pixel
Kamera 5 MP, 2592 x 1944 pixel, autofókusz, LED vaku
Méret 112,4 x 59,9 x 11,5 mm
Súly 113 g
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA
Bluetooth 2.1
USB microUSB
Akkumulátor 1350 mAh
Készenléti idő 640 óra (2G) / 420 óra (3G)
Beszélgetési idő 11 óra (2G) / 6 óra 30 perc (3G)
Operációs rendszer Android 2.2

A készüléket a Samsung Magyarország biztosította a tesztünkhöz.

Samsung Galaxy Ace

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

online viagra canada 2264

(Louiswat, 2018.05.14 23:44)

online viagra scams http://v1agraonline.com/#3742 - online viagra pharmacy

cialis prices 3897

(JoshuadUand, 2018.05.14 11:22)

cialis http://cialisrt.us/#945 - cialis 20mg

viagra without a doctor's prescription

(Robertbab, 2018.05.14 01:04)

viagra without erectile dysfunction <a href=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#9173>viagra without a doctor prescription</a> viagra without stimulation <a href=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#4108>viagra on line no prec</a>

cialis 5mg 12292

(Richardclith, 2018.05.13 08:57)

cialis prices <a href=http://cialisrt.us/#6865>cialis 20 mg</a> cialis 20 mg

viagra without a doctor prescription paypal 17781

(Williamnon, 2018.05.12 13:40)

viagra without a doctor prescription online pharmacies <a href=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#2365>viagra without ed</a> viagra no prior prescription overnight

cialis 17340

(Tylercam, 2018.05.12 13:20)

cialis 5 mg funziona <a href=http://cialisrt.us/#5747>cialis 20 mg</a> cialis

cialis 20 mg best price 1133

(JoshuadUand, 2018.05.11 06:21)

cialis 20 mg http://cialisrt.us/#2642 - cialis 5 mg funziona

aids-truck.de

(aids-truck, 2018.05.11 05:49)

Der e-shop aufgebaut wurde, in Bezug auf einfache Zugänglichkeit Produkt. Shedding Pfund verwenden diese Anzeige bleibt damit deutlich schneller, dadurch ist viel weniger als Visitenkarten und Flyer sind oft nicht hilfreich. Durch die Erfassung dieser besonderen Gesundheit Ergänzung, die Sie haben können 100% garantieren, dass das, was Sie suchen, können Sie erreichen, und alle Dinge betrachtet, können Sie reduzieren die allem ballast, der dich betrifft. <a href=http://deacademic.com/dic.nsf/dewiki/2511355>http://deacademic.com/dic.nsf/dewiki/2511355</a> Die Füllung der Creme nötig für die Stimulation der Größe und der Erhöhung der Spannstange der Texturen von den Aminosäuren gibt das Ergebnis. Sie leisten den guten Einfluss auf die Größe der Zellen und des Geschlechtsorgans insgesamt Die gerade Bestimmung dieser Komponente — die Erhöhung der Zeit in dessen Ablauf der Geschlechtsakt und die Begünstigung der Verbesserung der Potenz möglich ist Lässt das Elastin und Kollagen den Texturen Ihres Penis zu, die große Flexibilität, die Elastizität zu bekommen, des Tempos der Größe gebend.

generic viagra 100mg

(RaymondClark, 2018.05.10 14:07)

viagra generic cost <a href=http://viagra-generics.us/#7862>generic viagra trusted pharmacy</a> generic viagra <a href=http://viagra-generics.us/#7695>generic viagra commercial</a>

vegas world free slot play online casino wunxk

(Axsmnskeft, 2018.05.09 14:55)

casino slots free <a href="https://onlinecasinocss.com/#">free casino slots online</a> royal river casino | https://onlinecasinocss.com/# - usa online casino

viagra without headache

(Robertbab, 2018.05.09 04:29)

viagra without stimulation <a href=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#8492>viagra on line no prec</a> viagra without insurance <a href=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#6148>viagra on line no prec</a>

Station cheap sldnfl without medicine

(ZharlesSkype, 2018.05.08 05:47)

viagra powder
http://xlviagracan.com - viagra for sale how quickly does viagra work signguestbook.php
<a href="http://xlviagracan.com">viagra for sale</a> - viagra 20mg online posts
cache:www.viagra.com/common_pages/prescribe_pt_info.jsp www.viagra

Station stingy sldnfl without instruction

(Tyzoncic, 2018.05.08 05:39)

viagra use
http://viagrawithoutdoctorpharm.com - viagra without a doctor prescription generic viagra worldwide
<a href="http://viagrawithoutdoctorpharm.com">viagra without a doctor prescription</a> - viagra daily dosage for blood pressure control
5mg viagra generic

viagra generic name

(RaymondClark, 2018.05.07 18:13)

generic viagra reviews <a href=http://viagra-generics.us/#6902>viagra</a> viagra generic date <a href=http://viagra-generics.us/#1506>viagra generic cost</a>

satirical essay topics

(wtcraf, 2018.05.07 09:27)

<a href=http://speedy-papers.com>buy your essay online</a>
website for writing essays
<a href=http://speedy-papers.com>essay for college</a>
pay someone to do my essay us http://speedy-papers.com

viagra without a doctor prescription walmart 1567

(Agustinmix, 2018.05.04 17:55)

7653 http://www.minikami.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1475410 http://gazeta-mayak.kz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=237733 http://elmeridianodecordoba.com.co/fiestasdelrio/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6533 http://riverbreezeservices.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=222235 http://cottoncandylover.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=662954 http://www.corpus.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4898264 http://asvc.merc.sharif.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=769218 http://www.vpi3pl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=495974 http://epicfl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14435 http://www.casaberabbtrani.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=101205 http://www.ndwebdesign.co.uk/clients/cctv/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=753 http://3fmedia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=105878 http://dkc1bg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=146105 http://zocadance.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=531051 http://srdjenas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1475 http://afroems.com/index.php/component/k2/itemlist/user/19524 http://www.airsportal.com/a/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=176978 http://directlytoyou.ca/jm26/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20633 http://tecnosolucioneslp.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=878 http://www.brigantesrl.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=675327 http://imsmedia.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33632 http://www.insulboot.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=289755 http://taxready.in/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=114785 http://anaspra.org.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12881 http://www.hartmann.no/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67328 http://www.hkbioptronlight.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=836 http://www.corpus.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4776933 http://careers.hellers.co.nz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=159830 http://globalfarmerssolutions.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1333381 http://artoffacts.com/newsite123/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=382 http://www.noticias16.frecuenciasdominicanas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=247288 http://www.fundamentos.com.ar/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1385 http://www.serbianfestival.com.au/2014/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26797 http://www.masiglass.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=766203 http://www.togetherconroberto.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=630 http://www.adegaeidos.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=654 http://www.inmotionvolleyball.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13974 http://www.racsafrica.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=399831 http://recoila.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35826 http://davidjrimmer.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=254492 http://sharapovskiesadi.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=179672 http://www.istitutocampano.it/sito/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=970 http://motelesrd.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17066 http://www.jonon.edu.mn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=105559 http://expomanualidadesmerida.com/w/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=127801 http://www.byutiful.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2627181 http://ferdous2.mavrickit.us/quaid/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=45002 http://www.ebaisunibe.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35859 http://endustrirulman.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=212055 http://xn--80aanrgemnpp7cvc0e.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=126067 2771

purchase cialis online canada

(fxjcew, 2018.05.04 11:00)

buy cheapest cialis online http://canada-pharmaci.com

viagra generic release date teva

(RaymondClark, 2018.05.04 05:01)

http://niloperez.com.uy/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=410394 http://tatianilima.com.br/kabana/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1139 http://eman.co.nz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=25045 http://arabiansas.com/Qudoraat.com/index.php/en/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=47852 http://collettaorr.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=92084 http://www.stlcaricatures.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=597206 http://jtpagencia.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17673 http://endustrirulman.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=205701 http://digitalbee.cl/city/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=915 http://bluefieldtransport.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3091 http://prorisyem.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4414 http://www.teleggram.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=287653 http://dostavka-pianino.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30655 http://marasebrarrentacar.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=230144 http://www.massesecalcio.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7495 http://agenzia.versolarte.it/Old/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7883 http://www.mahad.nuaimy.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4507 http://www.technosport.vda.it/new/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1824 http://www.bambootheme.com/showcase/jun13/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=80748 http://community.fretttech.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=107427 http://strzelec.chroberz.info/start/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=180 http://nrsphotography.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=249709 http://ozdgokart.hu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9415 http://www.pilatesundici.com/httpdocs/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=816 http://www.bizbook.co.za/morpheus2/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=154198 http://www.vietlong.com.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=28305 http://dasbachgmbh.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=696454 http://cdacom.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26214 http://rpkgost.ru/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6099 http://bluefieldtransport.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3109 http://www.briciolefavole.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=105003 http://www.guiadelagroexportador.com.pe/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1132 http://www.szigetfish.hu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=728 http://qtlindia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33664 http://www.vaticanroom.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=180601 http://dasbach.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=710969 http://www.adeanet.org/wgecd/fr/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1139 http://xn----btbkabtocadyo0bh0f0cyd.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=413229 http://hmcmedia.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=87606 http://www.c-sputtering.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76284 http://www.elmiradordecieza.com/Index/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1499 http://immojpro.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=361846 http://www.springfieldhousebb.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=80511 http://www.burruciagaservicecar.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=226183 http://benesans.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=986071 http://sherwoodcopy.ca/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=518910 http://www.la-ac.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=289107 http://go-argue.me/component/k2/itemlist/user/934595 http://www.calicris.ro/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=611193 http://www.journey.com.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5481

JOKER333 สมัครง่าย | เล่นง่าย ชัวร์ 100% m.joker333.com ไม่โกง

(DennisTem, 2018.05.03 01:11)

ดาวน์โหลด ติดตั้ง JOKER333 เกมส์สล็อตมือถือ เกมส์ยิงปลามาใหม่สุดฮิต 2018 มาแรงที่สุดในไทยสมาชิกกว่า 5 แสนคน
<a href=http://m.joker333.com><u><b>วิธีลงเกมส์ joker</b></u></a>
สมัคร JOKER333 เล่นสล็อตมือถือ สมัครใหม่รับโบนัส 500 เปิดบริการทุกวัน ติดต่อทีมงานได้ 24 ชม.ค่ะ. JOKER333 คาสิโนออนไลน์ ใหม่ล่าสุด
เพิ่มเกมส์ใหม่พร้อมให้บริการ 24 ชม. อยากแนะนำสำหรับผู้ที่ชื่นชอบเกมส์คาสิโนออนไลน์ JOKER333 เว็ปการพนันออนไลน์อันดับ 1 แอฟเกมมือถือ
เด็ดพร้อมกับมีเกมส์มากมายไม่ว่าจะเป็น เกมส์ยิงปลา , บาคาร่า , สล็อตออนไลน์ JOKER333 เกมยิงปลา JOKER333 ยอดนิยมเล่นผ่านมือถือ รับโบนัสสูงสุด 50000บาท
<a href=http://m.joker333.com><u><b>joker333</b></u></a>
JOKER333 - ผู้ให้บริการเกมคาสิโนออนไลน์ JOKER333 ที่กำลังได้รับความนิยมในขณะนี้ โดยจะเน้นเฉพาะลูกค้าที่ชื่นชอบการเล่นเกมการพนัน
บนแพลตฟอร์มของอุปกรณ์เคลื่อนที่ไม่ว่าจะเป็นโทรศัพท์มือถือหรือแท็บเล็ต ลองเลยวันนี้ เปิดยูสใหม่ JOKER333 รับโบนัสพิเศษจากเรา คลิกเลย.

generic viagra trusted pharmacy

(RaymondClark, 2018.05.02 17:04)

http://www.fisioterapiastaf.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=502288 http://masterlinemoveis.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=134120 http://djbpm.sk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=270321 http://greenafricaenergy.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=52213 http://medicaltradeco.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=858 http://www.i-ovk.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=429 http://www.fishingflytier.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=187951 http://johnessmat.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37119 http://www.laureate.or.tz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=304009 http://manga.kaze.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=267262 http://kredostom.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=187555 http://saiitsolution.com/mystore/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=150377 http://www.hartmann.no/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=66737 http://xn----btbkabtocadyo0bh0f0cyd.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=412825 http://community.fretttech.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=111176 http://fortunedculture.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36968 http://becksic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=128277 http://www.ogibitumen.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29066 http://ryazprommebel.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=147743 http://www.interiorfoto.no/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10696 http://www.havoct.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22567 http://www.cohccministries.org/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=110296259 http://multisystemsnig.com/jmqs/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=220905 http://chaponashr.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10764 http://nossaklinica.com.br/coletiva/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16333 http://museodelhombre.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=245691 http://www.hartmann.no/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=66763 http://emeraldjms.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=387205 http://shamlany.com/ar/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9453 http://www.eice.es/instalaciones_mantenimiento/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=115791 http://m.engl.uch.e.n.2@waha-iq.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3330297 http://starlineotokoruma.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=149499 http://www.lankor.info/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=461441 http://enoavia.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2807300 http://www.patricks.ro/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=59859 http://www.curp-smolyan.eu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=81033 http://scopas.ie/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=178600 http://omanpolyclinic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=369959 http://www.juicemanonline.com/markanthony/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=741 http://www.siadapari.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35086 http://www.autokino-berlin.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=125318 http://www.way.org.my/ga/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1004 http://www.casavacanzealloronoto.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=375573 http://www.davewatkins.com/wayland/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4660 http://toprentservice.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=520666 http://levita.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13757 http://emcogroupllc.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=973191 http://www.centrosubmurena.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=533565 http://mail.fbcfultonmo.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=50923 http://perusdajepara.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=432224


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98

Következő »