Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Ace bemutatása

 

Áttekintés

A Samsung Galaxy Ace egy 3,5 hüvelykes kapacitív kijelzővel rendelkező készülék, ami 320 x 480 pixel és 16 millió szín megjelenítésére alkalmas. Az Android OS 2.2.1-es verziójának működéséért a 800 MHz-es processzor és a 156 MB belső tárhely felel, ami első hallásra ugyan igen kevésnek tűnhet, de microSD kártya segítségével akár 32 GB-ig bővíthetjük. A gyártó egy 2 GB-os bővítőkártyát is a dobozba csomagol, hogy ne kelljen amiatt aggódnunk, hogy idejekorán elfogy a telefonunk belső memóriája. A Froyo-nak köszönhetően a legtöbb alkalmazást áttelepíthetjük az SD kártyára annak érdekében, hogy minél nagyobb szabad hely álljon rendelkezésre a telefon a futó alkalmazások számára. A HSDPA chip segítségével akár a 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet is elérhetjük 3G kapcsolaton keresztül. A készülék Wi-Fi b/g/n szabványokat támogatja, mely lehetővé teszi, hogy akár a leggyorsabb vezeték nélküli hálózatokhoz is csatlakozhassunk, a Bluetooth segítségével pedig további eszközökkel kommunikálhatunk. A DLNA támogatással a telefon az otthoni médiacenterünk elengedhetetlen részéve válhat, mivel igen könnyen összeköthetjük a szabványt támogató televíziókkal és médialejátszókkal. Az Ace egy 5 megapixeles hátlapi kamerával is rendelkezik, mellyel akár 2592 x 1944 felbontású képeket is készíthetünk. A jobb minőségű felvételek érdekében a LED-es vaku és a autófókusz sem hiányozhat a készülékből. Ha mozgóképet szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 képkocka/s sebességgel tehetjük meg, mely bár nem számít csúcsteljesítménynek, de a célnak tökéletesen megfelel. Sajnos előlapi kamerát nem találhatunk a készüléken, így videokonferenciát nem folyathatunk vele. Mivel a Samsung igen fontosnak tartja a multimédiás tartalmakat így nagyon sok készülékéből már nem hiányozhat az FM rádió, mellyel bárhol tudunk zenét és híreket hallgatni anélkül, hogy előre feltöltöttük volna különféle hanganyagokkal azt. A készülék a Samsung saját készítésű TouchWiz felhasználói felületét használja, mely azok számára lehet előnyös, akik még soha nem találkoztak Android OS-t futtató készülékkel. Mivel az Ace “csak” egy 800 MHz-es processzorral rendelkezik, ezért egyes funkciók elérését korlátozta a gyártó. A Samsung Galaxy Ace dobozában az androidos készülékeknél már megszokott kiegészítőket találhatjuk meg. A telefonon, az akkumulátoron, a 2 GB-os microSD kártyán és a hátlapon túl természetesen egy adatkábelt, egy hálózati töltőt, egy fülhallgatót is találhatunk a csomagolásban.

samsung galaxy ace

A készülék külseje első ránézésre igen érdekesnek tűnik, ugyanis kinézetében nagyban hasonlít korábbi testvéréhez, a Samsung Galaxy S-hez és némi Apple iPhone 4 irányvonalat is felfedezni vélhetünk a készüléken. A képekről azt hihetnénk, hogy a külső keret alumíniumból vagy valamilyen egyéb fémből készült, de sajnálattal tapasztaltuk, hogy ez nem így van. A készülék méretéhez képest igen könnyű és a külső műanyag burkolat miatt az mindössze 113 grammot nyom. A hátlap fényessége igen előnytelen, mivel a folyamatos használat mellett szinte mindig olyan hatást kelt a telefon, minta nem tartanánk tisztán. Feltehetőleg szerencsésebb választás lett volna, a Samsung Galaxy S-nél megismert, pöttyözött hátlap használata, matt kivitelben. Az Ace-n egy fizikai gombot találunk, amely a feladatok elvégzéséhez szükséges. A gyártó emellett két virtuális gombot is elhelyezett az előlapon, az egyikkel a helyi menüt hívhatjuk elő, a másikkal pedig könnyedén léphetünk vissza. Sajnos a HTC készülékekben megismert Haptic Feedback opciót nem érhetjük el, így nem kapunk visszajelzést arról, ha az alsó gombok egyike megnyomásra került. Az készülék minden oldalán találunk gombokat, vagy valamilyen nyílást. Alul a mikrofont, és az akkumulátor lepattintásához szükséges furatot helyezték el, az jobb oldalon a bekapcsoló gombot és a microSD foglalat kis ajtaját, míg a bal oldalon pedig a hangerőszabályzó gombokat érhetjük el. Felül egy kis ajtó mögött pedig a microUSB csatlakozót, mellette pedig a szabványos 2,5 mm-es jack aljzatot láthatjuk. Az Ace-be egy 1350 mAh-s akkumulátort helyeztek el, mely a gyártói specifikáció szerint legalább 420 óra készenlétet és 6,5 óra beszélgetési időt ígér 3G hálózaton.

samsung galaxy ace

Felület és használat

A készülék kezelőfelületeként nem a gyári Android OS-t használja, hanem a TouchWiz UI 3.0-s verzióját. A Samsung az első androidos UI próbálkozása némely felhasználó számára igen népszerűtlen volt, de ezt a TouchWiz 3. kiadásával sikerült kompenzálniuk. Az új kezelőfelület igazából semmi olyan plusz funkciót nem nyújt a rendszer számára, ami különféle ingyenes alkalmazásokkal ne lenne elérhető az Android Marketből, de mégis jóval kellemesebb és letisztultabb érzést nyújt. Természetesen feltelepíthetünk egyedi widgeteket és élő háttérképeket az alkalmazásboltból, az értesítési területet kinyitva könnyen elérhetjük a Wi-Fi, Bluetooth, GPS ki-bekapcsoló gombját, emellett pedig akár néma üzemmódba is rakhatjuk a készüléket, vagy kikapcsolhatjuk a képernyő automata elforgatását. Akár 7 kezdőlapot is beállíthatunk, de ezek aktív használata hosszú távon nem javasolt, mivel nagyban lelassítják az operációs rendszer működését. Az egyes oldalakat igen könnyen átrendezhetjük, mindössze annyit kell tennünk, hogy a zoomoláshoz hasonlóan összehúzzuk az ujjunkat a kezdőlapon, és a megfelelő sorrendbe pakoljuk őket. A Samsung már a kezdetek óta a Swype billentyűzettel szállítja a készülékeit, mely egy igen könnyű beviteli módszert nyújt a felhasználók számára. Mint egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, a program már nyílt béta verzióban is elérhető, így sajnos az előretelepített verzió több hátránnyal jár, mint előnnyel. Meg kell várnunk azt, amíg a Samsung a TouchWiz következő verziójában engedélyezi a magyar nyelvi szótárat a Swype-ban, mert külön nem tudjuk azt frissíteni.

samsung galaxy ace ui

Hívás, üzenetküldés, levelezés

Híváskezelőként a Samsung által készített programot használhatjuk, mellyel szinte minden kapcsolatot kezelhetünk egy központi helyen. A tárcsázás funkción felül a kedvenceinket, a híváslistát és a névjegyeket is megtekinthetjük. Az egyes kapcsolatainkat csoportokba rendezhetjük, és természetesen a Google fiókunkkal is szinkronizálhatjuk. Az üzenetkezelő is egy speciális alkalmazás, mellyel igen egyszerű a rövid szöveges üzenetek megírása és elküldése. Nem meglepő módon, a szöveges üzeneteknél megjelenő szövegbuborékok ismerősek lehetnek azoknak, akik a piacon levő egyéb készülékeket is kipróbálták már. Az üzeneteinket akár hangulatjelekkel is színesíthetjük, melyet a menü gomb megnyomása után az “emotikonok” pontban érünk el. Az egyes beszélgetéseket pedig természetesen egyesével is törölhetjük.

samsung galaxy ace hívás

Az e-mail kezelő program a Froyo OS gyári beépített alkalmazása, melyen semmit sem változtatott a Samsung. Így igen egyszerűen kezelhetjük mind a Gmail, mind pedig a szabványos POP3/IMAP fiókjainkat. Az újonnan érkező levelekről természetesen a fenti állapotsoron tájékoztatást is kapunk. A TouchWiz UI egyik beépített programja a Social Hub, melyben az összes, ismerőseinkkel folytatott kommunikációt kezelhetjük egy helyen, így nem kell külön programot megnyitnunk, ha e-mailt vagy SMS üzenetet szeretnénk küldeni.

Internet

A készüléken böngészőként a Google beépített gyári, minimalista, webkit alapú alkalmazását használhatjuk. A kezelése igen egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy beírjuk az URL sorba a megtekinteni kívánt oldal címét, vagy a keresési feltételt és azonnal megnyílik a weboldal, vagy az alapértelmezett kereső. A Galaxy Ace-n akár 3 módon is nagyíthatjuk a weboldalak: a +/- gombokkal a böngésző alján, dupla kattintással és a “pinch-to-zoom” mozdulattal. Bár az Android OS 2.2 már támogatja a Flash tartalmak megjelenítését, a Samsung úgy döntött, hogy ezen a készülékén nem engedélyezik azt, mivel a hardver nem elég erős ahhoz, hogy minden tartalmat tökéletes, akadozás nélkül meg tudjuk jeleníteni. Sajnos ezt nem tudjuk kikerülni, mivel ugyanezzel a korláttal találkoztunk az LG Optimus One esetében is. Ha mindenképpen meg szeretnénk jeleníteni az Adobe szabványa által készített tartalmakat, akkor érdemes kipróbálni egy alternatív böngészőt, pl. a SkyFire-t.

Kamera

A készülékben egy hátlapi kamera található, mellyel maximum 5 megapixel felbontású képeket készíthetünk el, ami mobilkészülékek esetében megfelelő minőségűnek mondható. Ha videót szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 fps-sel tehetjük meg, mely szükséghelyzetben megfelelő lehet. Amennyiben tökéletes minőségű képet szeretnék készíteni, úgy mindenféleképpen külön fényképezőgépet vigyünk magunkkal. Sajnos a készüléken dedikált fényképezőgomb nem található, így csak az érintőkijelzőn keresztül vezérelhetjük az exponálást. Az egyes fényképeknél lehetőségünk van a GPS adatokat is elmenteni annak érdekében, hogy pontosan tudjuk, hol is készült az adott felvétel. A LED-es vaku és az autofókusz biztosítja, hogy mindig élesek és jól láthatóak legyenek a fényképeink. Az alkalmazással lehetőségünk van 8 db képből egy összefüggő panorámaképet is alkotni. Bár az 5 megapixeles felbontás manapság már nem tűnik oly soknak, de ha egy gyors felvételt kell elkészítenünk, akkor arra tökéletesen megfelel.

samsung galaxy ace kamera

Média és alkalmazások

A beépített FM rádió segítségével szinte bárhol hallgathatunk zenét anélkül, hogy előre feltöltöttük volna a készülékünket különböző médiatartalmakkal. A használatához mindössze annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk a fülhallgatót, ami antennaként viselkedik. A Hangrögzítő alkalmazással a készülékünket diktafonként is használhatjuk, így egy-egy személyes beszélgetést vagy előadást igen könnyen rögzíthetünk. Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy a telefonbeszélgetéseket felvegyük vele. A saját fájlok program segítségével az SD kártyán található tartalmakat érhetjük el, kezelhetjük (törlés, másolás áthelyezés) és osztatjuk meg. Ha egy képet vagy egy lementett dokumentumot szeretnénk továbbítani ismerőseinknek vagy kollégáinknak, akkor ezt is igen könnyen megtehetjük. Az Allshare funkció lehetővé teszi azt, hogy a különféle DLNA szabványt támogató eszközökhöz csatlakozzunk, és különféle médiaállományokat osszunk meg egymás között. Így akár egy gombnyomás segítségével hálózati médialejátszóvá alakíthatjuk Samsung Galaxy Ace telefonunkat. A koreai gyártó az üzleti szférában dolgozókra is gondolt, mivel a Thinkfree Office segítségével a legtöbb dokumentumformátumot megnyithatjuk, mely sokszor igen hasznos lehet, főként akkor, ha éppen úton vagyunk.

samsung galaxy ace fm rádió

Valószínű, hogy a Samsung is jól tudja, hogy a 800 MHz-es processzorral rendelkező készülék határait igen könnyen elérheti a felhasználó, így a beépített feladatkezelővel igen könnyen állíthatjuk le a háttérben futó alkalmazásokat, hogy erőforrást szabadítsunk fel a rendszer számára. Egy-egy hosszabb nap után ez a funkció meglehetősen hasznosnak bizonyulhat. Mivel a gyártó cég nem szeretné az egyes alkalmazások frissítését a szolgáltatókra bízni, így a SamsungApps segítségével egyszerűen frissíthetjük az egyes előretelepített csomagokat. Sajnos az operációs rendszer esetében ez az alkalmazás hasztalan. A program tulajdonképpen egy alternatívát kínálna a Marketre, de sajnos hazánkból csak a frissítési szolgáltatásai érhetők el.

Összegzés

Azt egy percig sem szabad elfelejtenünk, hogy a Galaxy Ace tulajdonképpen egy középkategóriás készülék, melyet megfizethető áron szeretne árulni a Samsung. Egyedüli hátrányaként talán a könnyű műanyag borítását lehet felhozni, mely első találkozáskor igen furcsának tűnhet, de egy egyszerű tokkal sokat javíthatunk az összképen. Az Android OS 2.2 nyújtotta lehetőségek szinte határtalanok, de bízunk benne, hogy a gyártó hamarosan frissíti majd a készüléket a Gingerbread OS-re (sajnos egyelőre erről bővebb információkkal nem rendelkezünk). A készülékben található 800 MHz-es processzor egy átlagos vásárló igényeinek tökéletesen megfelelő, de a koreai gyártó a beépített feladatkezelője segítségével igen könnyen kordában tarthatjuk az erőforrásigényes alkalmazásokat. A legújabb TouchWiz UI nagyon hasonlít a piacon levő egyéb sikeres készülékek felületére, de ez jelen esetben pozitív hatású, mivel a legtöbb esetben a változtatások előnyösek a felhasználók szemszögéből nézve. Az akkumulátor élettartamára sem panaszkodhatunk, mivel az okostelefonoktól elvárt, átlagos használat melletti 1-2 napos üzemidőt teljesíti az Ace. A 2011 januárjában bejelentett eszköz meghatározott szolgáltatónál már hazánkban is megvásárolható.

samsung galaxy ace benchmark

Megnevezés Tulajdonság
Processzor 800 MHz ARM 11 processzor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
Belső memória 158 MB
MicroSD 2 GB, 32 GB-ig bővíthető
Hálózat GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
Kijelző 3,5" TFT kapacitív érintőkijelző, 320 x 480 pixel
Kamera 5 MP, 2592 x 1944 pixel, autofókusz, LED vaku
Méret 112,4 x 59,9 x 11,5 mm
Súly 113 g
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA
Bluetooth 2.1
USB microUSB
Akkumulátor 1350 mAh
Készenléti idő 640 óra (2G) / 420 óra (3G)
Beszélgetési idő 11 óra (2G) / 6 óra 30 perc (3G)
Operációs rendszer Android 2.2

A készüléket a Samsung Magyarország biztosította a tesztünkhöz.

Samsung Galaxy Ace

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

buy cialis uk

(uboymv, 2018.05.01 17:08)

<a href=http://canadian-pharmasy.com>cheap cialis professional</a>
cialis made in usa
cialis online canada cheap http://canadian-pharmasy.com

cheap generic viagra

(tfadfk, 2018.04.30 09:43)

<a href=http://canadian-pharman.com>viagra coupons</a>
can you buy viagra over the counter in usa
sildenafil citrate generic viagra 100mg http://canadian-pharman.com

viagra without a doctor prescription usa 7472

(Agustinmix, 2018.04.30 08:42)

76 http://kuns.com.co/kunscorporate/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5470 http://xn--80afdutcc1aj1gub.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=65106 http://web2interactive.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=693999 http://hayrusmert.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24466 http://geagle.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26918 http://210.5.171.83/kbj/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=183736 http://www.officenouveau.co.za/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11283 http://www.ciccarelli1930.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=662351 http://free2cook.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31413 http://jbdcdubai.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=547992 http://www.inetvideoteam.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16423 http://gcbusinessjournal.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29057 http://www.worldlinkfze.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=443 http://www.andindi.it/component/k2/itemlist/user/321628 http://www.hssh.co.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13235 http://community.fretttech.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=107568 http://tsnparking.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6869 http://www.irisoft.al/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2480 http://provensid.com.ar/SACIF/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1358 http://asktoinvestiran.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3448 http://greatimes.com.ng/greatimesmusic/index.php/ar/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=198 http://why-eg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=66163 http://www.contfia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102501 http://www.cascinabringin.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1131 http://developpementdelinterieur.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=249841 http://www.taypartners.com.my/tp/2015/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1879 http://www.hartmann.no/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67574 http://fermerskie-produkty-spb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20744 http://www.govedaroufineartgallery.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=116713 http://www.antennasat2.com/portale/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=66850 http://www.bbmolina.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=693047 http://opennetwork.com.do/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3212 http://www.vetriolovenerdisanto.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1018923 http://www.selection.senate.gov.ng/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=71621 http://www.atlantagatewaylimo.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1636 http://www.cererialumiecolori.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1526 http://glavbuhsoft.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=19047 http://ftp.goldenvalleyrentals.com/forum/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=211454 http://www.massesecalcio.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12494 http://www.wikiravanclinic.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=594 http://d.punjabwebhosting.co.in/mot/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2787 http://www.unicesar.edu.co/admisiones/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2666 http://www.tromeco.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=400385 http://durwaynemcpherson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40655 http://consulenzeeservizialleimpreseeaziende.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=952265 http://blp.ma/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=290587 http://www.coldrill.com/eng/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46961 http://swiss-tax-services.eu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12403 http://www.taypartners.com.my/tp/2015/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1970 http://euroresa.eu/euroresa/travel/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=307576 5888

free online casino slots jniks

(Amoncskeft, 2018.04.29 22:15)

<a href="https://onlinecasinoplay.us.org/#">online casino games</a>

buy real viagra

(mcncgi, 2018.04.29 01:02)

<a href=http://canadian-pharmacye.com>viagra dosage</a>
viagra auf rechnung online http://canadian-pharmacye.com

casino online hpyww

(Avllzskeft, 2018.04.28 13:34)

https://onlinecasinoiplay.com/# - usa casino online real money https://onlinecasinoiplay.com/# - play slots online for money
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online usa casinos</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">casino slots</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">casino slots</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">online casino real money free</a>

best online casino pwqzk

(Anqerskeft, 2018.04.28 05:39)

https://onlinecasinoiplay.com/# - online casino slots https://onlinecasinoiplay.com/# - play slots for free win real money
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">free online casino slots</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casino slots</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">usa online casino</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">safe online casinos real money</a>

canadian pharmacy cialis

(koqmqw, 2018.04.28 04:30)

<a href=http://canadian-pharmasy.com>buy cialis professional 20 mg</a>
buy discount cialis http://canadian-pharmasy.com

casino slots grksj

(Acfnyskeft, 2018.04.27 22:07)

https://onlinecasinoiplay.com/# - play slots online for money https://onlinecasinoiplay.com/# - online casino gambling
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">play slots online for money</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">party casino online</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casino real money free</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">play slots for free win real money</a>

casino online eewxa

(Akgytskeft, 2018.04.27 18:20)

https://onlinecasinoinus.com/# - slots for real money https://onlinecasinoinus.com/# - online casinos
<a href="https://onlinecasinoinus.com/#">play free for real money</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">slots for real money</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">online casino games free</a>
<a href=" https://onlinecasinoinus.com/# ">online casino real money</a>

online casinos equdt

(Ambhgskeft, 2018.04.27 14:50)

https://onlinecasinoiplay.com/# - best online casino https://onlinecasinoiplay.com/# - free online casino slots
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">usa casino online real money</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casino real money</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">safe online casinos real money</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">online casino real money</a>

best casino slots bingo poker on facebook mmyqm

(Autemskeft, 2018.04.27 01:27)

https://onlinecasinoiplay.com/# - rock n cash casino slots https://onlinecasinoiplay.com/# - free casino games online
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">parx casino</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">las vegas world free slots casino games</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">gsn casino</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">jackpot party casino facebook</a>

hollywood casino online bqgya

(AlduwCheve, 2018.04.26 23:08)

https://onlinecasinochase.com/# - virgin casino online nj https://onlinecasinochase.com/# - hollywood casino online
<a href="https://onlinecasinochase.com/#">chumba casino</a> <a href="https://onlinecasinochase.com/#">harrah online casino</a> <a href="https://onlinecasinochase.com/#">big fish casino slots</a>
<a href=" https://onlinecasinochase.com/# ">foxwoods casino online</a>

buy viagra new york

(vbdtgy, 2018.04.26 03:56)

<a href=http://canadian-pharmacye.com>buy viagra pills</a>
viagra online forum australia http://canadian-pharmacye.com

Hi!

(Jesuspaf, 2018.04.24 18:17)

Hi!

viagra without a doctor prescription 6597

(Agustinmix, 2018.04.24 12:12)

6213 http://www.bspace.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2496 http://wft2000.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37669 http://www.silicon.com.hk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=215639 http://augustschoolofguitars.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8008 http://investments-summit.kmkya.kiev.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=159107 http://maruvyvsaychakra.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1117 http://www.comecoitalia.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=132079 http://wifimarketing.com.mx/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36483 http://www.way.org.my/ga/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3110 http://annesha.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=58633 http://www.picngo.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3648 http://grupo-arq.com.ar/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39884 http://www.logotherapeiapatra.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38146 http://zr02.pgfoods.ee/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=77446 http://www.ecodesingenieria.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=287857 http://www.kenutancomputers.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=105715 http://registroelettronico.com/mastervoice/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=59833 http://www.tidibi.it/tidibi/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11684 http://www.bellotto.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42738 http://moverprint.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31883 http://www.koilovtsi.bg/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3161 http://www.inatel.edu.br/docentes/rausley/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7879 http://swiss-tax-services.eu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12883 http://www.joomultra.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40216 http://stopcasino.kiev.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3898 http://dominionuniversity.edu.ng/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3771 http://kredostom.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=175715 http://www.magnoliasewings.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37553 http://www.adypg.com/adypg/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1658 http://fermerskie-produkty-spb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16464 http://www.luisaquaglia.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=392144 http://pensionreviewmagazine.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2729 http://colibri.com.ar/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22215 http://pazhyab.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1241 http://xn--d1ahbudmd.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20623 http://www.honarcabin.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14460 http://www.havoct.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=27322 http://www.biasharatips.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17197 http://www.sonoincinta.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=363131 http://zimson.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=547417 http://epicfl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17748 http://www.villarealeventosbsb.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=141233 http://www.energyregulators.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=51440 http://laser.inf.ethz.ch/2015/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=310269 http://www.picngo.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3391 http://masteryit.biz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=272614 http://panarmeniangames.am/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24900 http://www.viboelectric.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102710 http://6atorila.bg/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6593 http://www.gdaca.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1513934310 4384

buy viagra online usa

(llrrbc, 2018.04.24 09:56)

<a href=http://canadan-pharmacy.com>buy viagra on line</a>
generico del viagra en mexico http://canadan-pharmacy.com

4b5qvcxi

(StewartGlaps, 2018.04.23 17:37)

wh0cd227770 <a href=http://cytotec2018.live/>misoprostol</a> <a href=http://amoxil2018.world/>amoxil</a> <a href=http://lipitor2018.live/>cheap lipitor online</a> <a href=http://zofran2018.world/>where can you buy zofran over the counter</a>

generic viagra online pharmacy

(RaymondClark, 2018.04.23 16:38)

http://medkol.cv.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=525494 http://t-technology.ch/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=83670 http://www.hoshmandsaze.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2581 http://www.lafiaccoladellapace.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=445153 http://universamba.tempsite.ws/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=78029 http://quickemblems.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=769104 http://paktintr.com/index.php/component/k2/itemlist/user/131279 http://525home.ca/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10103 http://tebulid.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16778 http://mobile.tequilabarrabas.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=182761 http://www.brainwok.at/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1434 http://skypointgroup.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=243494 http://bezshva.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1040 http://xn----ftbbbeqsmlkbycldq0s.xn--p1ai/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=149653 http://deltamarineoilserv.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=179949 http://mairiedegoree.sn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1121 http://www.empreg.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3066 http://greenbuildinginvestment.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37599 http://roshkobg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9126 http://portale.oleificimataluni.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1337445 http://www.racsafrica.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=395820 http://pappasurf.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15360 http://www.innapur.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=140977 http://www.baltextrans.lv/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1917 http://xn--80aeffb4cbsbh.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21840 http://www.modaninos.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=907501 http://www.cascinabringin.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1132 http://www.goldwellnessacademy.it/component/k2/itemlist/user/1075 http://wifimarketing.com.mx/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30864 http://www.mfinteriors.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1674 http://skidkinews.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=238919 http://www.aaaplusplumbing.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2380 http://www.ecodesingenieria.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=290114 http://www.pixcom.de/system/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=744 http://www.megamixgo.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=253595 http://old.prospekt.ee/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=80029 http://www.engbuild.it/it/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=832 http://www.humbleherbs.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=365607 http://www.rio.baytel.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1301225 http://jkhsec.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4310 http://www.agriturismomontecedrone.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67465 http://rolamentosrs.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=511590 http://vergaralandscaping.com/home/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32635 http://china-yw-ceramics.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=594299 http://www.cohccministries.org/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=110299231 http://kolibri-24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33653 http://gracegardenschools.org/primary/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1281 http://www.syac-businesscentre.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=632393 http://sunnetciamca.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=157726 http://arhiva.starcevo.org.rs/205/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=504

maryland live casino online gqlzh

(Alfxaskeft, 2018.04.22 05:46)

https://onlinecasinovegas.us.org/ - harrah online casino https://onlinecasinovegas.us.org/ - foxwoods online casino https://onlinecasinovegas.us.org/ - snoqualmie casino
<a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">paradise casino</a> <a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">free games for casino slots atari jackpots</a> <a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">treasure island casino minnesota</a>
<a href=" https://onlinecasinovegas.us.org/ ">bonus casino</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98

Következő »