Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Ace bemutatása

 

Áttekintés

A Samsung Galaxy Ace egy 3,5 hüvelykes kapacitív kijelzővel rendelkező készülék, ami 320 x 480 pixel és 16 millió szín megjelenítésére alkalmas. Az Android OS 2.2.1-es verziójának működéséért a 800 MHz-es processzor és a 156 MB belső tárhely felel, ami első hallásra ugyan igen kevésnek tűnhet, de microSD kártya segítségével akár 32 GB-ig bővíthetjük. A gyártó egy 2 GB-os bővítőkártyát is a dobozba csomagol, hogy ne kelljen amiatt aggódnunk, hogy idejekorán elfogy a telefonunk belső memóriája. A Froyo-nak köszönhetően a legtöbb alkalmazást áttelepíthetjük az SD kártyára annak érdekében, hogy minél nagyobb szabad hely álljon rendelkezésre a telefon a futó alkalmazások számára. A HSDPA chip segítségével akár a 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet is elérhetjük 3G kapcsolaton keresztül. A készülék Wi-Fi b/g/n szabványokat támogatja, mely lehetővé teszi, hogy akár a leggyorsabb vezeték nélküli hálózatokhoz is csatlakozhassunk, a Bluetooth segítségével pedig további eszközökkel kommunikálhatunk. A DLNA támogatással a telefon az otthoni médiacenterünk elengedhetetlen részéve válhat, mivel igen könnyen összeköthetjük a szabványt támogató televíziókkal és médialejátszókkal. Az Ace egy 5 megapixeles hátlapi kamerával is rendelkezik, mellyel akár 2592 x 1944 felbontású képeket is készíthetünk. A jobb minőségű felvételek érdekében a LED-es vaku és a autófókusz sem hiányozhat a készülékből. Ha mozgóképet szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 képkocka/s sebességgel tehetjük meg, mely bár nem számít csúcsteljesítménynek, de a célnak tökéletesen megfelel. Sajnos előlapi kamerát nem találhatunk a készüléken, így videokonferenciát nem folyathatunk vele. Mivel a Samsung igen fontosnak tartja a multimédiás tartalmakat így nagyon sok készülékéből már nem hiányozhat az FM rádió, mellyel bárhol tudunk zenét és híreket hallgatni anélkül, hogy előre feltöltöttük volna különféle hanganyagokkal azt. A készülék a Samsung saját készítésű TouchWiz felhasználói felületét használja, mely azok számára lehet előnyös, akik még soha nem találkoztak Android OS-t futtató készülékkel. Mivel az Ace “csak” egy 800 MHz-es processzorral rendelkezik, ezért egyes funkciók elérését korlátozta a gyártó. A Samsung Galaxy Ace dobozában az androidos készülékeknél már megszokott kiegészítőket találhatjuk meg. A telefonon, az akkumulátoron, a 2 GB-os microSD kártyán és a hátlapon túl természetesen egy adatkábelt, egy hálózati töltőt, egy fülhallgatót is találhatunk a csomagolásban.

samsung galaxy ace

A készülék külseje első ránézésre igen érdekesnek tűnik, ugyanis kinézetében nagyban hasonlít korábbi testvéréhez, a Samsung Galaxy S-hez és némi Apple iPhone 4 irányvonalat is felfedezni vélhetünk a készüléken. A képekről azt hihetnénk, hogy a külső keret alumíniumból vagy valamilyen egyéb fémből készült, de sajnálattal tapasztaltuk, hogy ez nem így van. A készülék méretéhez képest igen könnyű és a külső műanyag burkolat miatt az mindössze 113 grammot nyom. A hátlap fényessége igen előnytelen, mivel a folyamatos használat mellett szinte mindig olyan hatást kelt a telefon, minta nem tartanánk tisztán. Feltehetőleg szerencsésebb választás lett volna, a Samsung Galaxy S-nél megismert, pöttyözött hátlap használata, matt kivitelben. Az Ace-n egy fizikai gombot találunk, amely a feladatok elvégzéséhez szükséges. A gyártó emellett két virtuális gombot is elhelyezett az előlapon, az egyikkel a helyi menüt hívhatjuk elő, a másikkal pedig könnyedén léphetünk vissza. Sajnos a HTC készülékekben megismert Haptic Feedback opciót nem érhetjük el, így nem kapunk visszajelzést arról, ha az alsó gombok egyike megnyomásra került. Az készülék minden oldalán találunk gombokat, vagy valamilyen nyílást. Alul a mikrofont, és az akkumulátor lepattintásához szükséges furatot helyezték el, az jobb oldalon a bekapcsoló gombot és a microSD foglalat kis ajtaját, míg a bal oldalon pedig a hangerőszabályzó gombokat érhetjük el. Felül egy kis ajtó mögött pedig a microUSB csatlakozót, mellette pedig a szabványos 2,5 mm-es jack aljzatot láthatjuk. Az Ace-be egy 1350 mAh-s akkumulátort helyeztek el, mely a gyártói specifikáció szerint legalább 420 óra készenlétet és 6,5 óra beszélgetési időt ígér 3G hálózaton.

samsung galaxy ace

Felület és használat

A készülék kezelőfelületeként nem a gyári Android OS-t használja, hanem a TouchWiz UI 3.0-s verzióját. A Samsung az első androidos UI próbálkozása némely felhasználó számára igen népszerűtlen volt, de ezt a TouchWiz 3. kiadásával sikerült kompenzálniuk. Az új kezelőfelület igazából semmi olyan plusz funkciót nem nyújt a rendszer számára, ami különféle ingyenes alkalmazásokkal ne lenne elérhető az Android Marketből, de mégis jóval kellemesebb és letisztultabb érzést nyújt. Természetesen feltelepíthetünk egyedi widgeteket és élő háttérképeket az alkalmazásboltból, az értesítési területet kinyitva könnyen elérhetjük a Wi-Fi, Bluetooth, GPS ki-bekapcsoló gombját, emellett pedig akár néma üzemmódba is rakhatjuk a készüléket, vagy kikapcsolhatjuk a képernyő automata elforgatását. Akár 7 kezdőlapot is beállíthatunk, de ezek aktív használata hosszú távon nem javasolt, mivel nagyban lelassítják az operációs rendszer működését. Az egyes oldalakat igen könnyen átrendezhetjük, mindössze annyit kell tennünk, hogy a zoomoláshoz hasonlóan összehúzzuk az ujjunkat a kezdőlapon, és a megfelelő sorrendbe pakoljuk őket. A Samsung már a kezdetek óta a Swype billentyűzettel szállítja a készülékeit, mely egy igen könnyű beviteli módszert nyújt a felhasználók számára. Mint egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, a program már nyílt béta verzióban is elérhető, így sajnos az előretelepített verzió több hátránnyal jár, mint előnnyel. Meg kell várnunk azt, amíg a Samsung a TouchWiz következő verziójában engedélyezi a magyar nyelvi szótárat a Swype-ban, mert külön nem tudjuk azt frissíteni.

samsung galaxy ace ui

Hívás, üzenetküldés, levelezés

Híváskezelőként a Samsung által készített programot használhatjuk, mellyel szinte minden kapcsolatot kezelhetünk egy központi helyen. A tárcsázás funkción felül a kedvenceinket, a híváslistát és a névjegyeket is megtekinthetjük. Az egyes kapcsolatainkat csoportokba rendezhetjük, és természetesen a Google fiókunkkal is szinkronizálhatjuk. Az üzenetkezelő is egy speciális alkalmazás, mellyel igen egyszerű a rövid szöveges üzenetek megírása és elküldése. Nem meglepő módon, a szöveges üzeneteknél megjelenő szövegbuborékok ismerősek lehetnek azoknak, akik a piacon levő egyéb készülékeket is kipróbálták már. Az üzeneteinket akár hangulatjelekkel is színesíthetjük, melyet a menü gomb megnyomása után az “emotikonok” pontban érünk el. Az egyes beszélgetéseket pedig természetesen egyesével is törölhetjük.

samsung galaxy ace hívás

Az e-mail kezelő program a Froyo OS gyári beépített alkalmazása, melyen semmit sem változtatott a Samsung. Így igen egyszerűen kezelhetjük mind a Gmail, mind pedig a szabványos POP3/IMAP fiókjainkat. Az újonnan érkező levelekről természetesen a fenti állapotsoron tájékoztatást is kapunk. A TouchWiz UI egyik beépített programja a Social Hub, melyben az összes, ismerőseinkkel folytatott kommunikációt kezelhetjük egy helyen, így nem kell külön programot megnyitnunk, ha e-mailt vagy SMS üzenetet szeretnénk küldeni.

Internet

A készüléken böngészőként a Google beépített gyári, minimalista, webkit alapú alkalmazását használhatjuk. A kezelése igen egyszerű, mindössze annyit kell tennünk, hogy beírjuk az URL sorba a megtekinteni kívánt oldal címét, vagy a keresési feltételt és azonnal megnyílik a weboldal, vagy az alapértelmezett kereső. A Galaxy Ace-n akár 3 módon is nagyíthatjuk a weboldalak: a +/- gombokkal a böngésző alján, dupla kattintással és a “pinch-to-zoom” mozdulattal. Bár az Android OS 2.2 már támogatja a Flash tartalmak megjelenítését, a Samsung úgy döntött, hogy ezen a készülékén nem engedélyezik azt, mivel a hardver nem elég erős ahhoz, hogy minden tartalmat tökéletes, akadozás nélkül meg tudjuk jeleníteni. Sajnos ezt nem tudjuk kikerülni, mivel ugyanezzel a korláttal találkoztunk az LG Optimus One esetében is. Ha mindenképpen meg szeretnénk jeleníteni az Adobe szabványa által készített tartalmakat, akkor érdemes kipróbálni egy alternatív böngészőt, pl. a SkyFire-t.

Kamera

A készülékben egy hátlapi kamera található, mellyel maximum 5 megapixel felbontású képeket készíthetünk el, ami mobilkészülékek esetében megfelelő minőségűnek mondható. Ha videót szeretnénk rögzíteni, akkor azt QVGA felbontásban, 15 fps-sel tehetjük meg, mely szükséghelyzetben megfelelő lehet. Amennyiben tökéletes minőségű képet szeretnék készíteni, úgy mindenféleképpen külön fényképezőgépet vigyünk magunkkal. Sajnos a készüléken dedikált fényképezőgomb nem található, így csak az érintőkijelzőn keresztül vezérelhetjük az exponálást. Az egyes fényképeknél lehetőségünk van a GPS adatokat is elmenteni annak érdekében, hogy pontosan tudjuk, hol is készült az adott felvétel. A LED-es vaku és az autofókusz biztosítja, hogy mindig élesek és jól láthatóak legyenek a fényképeink. Az alkalmazással lehetőségünk van 8 db képből egy összefüggő panorámaképet is alkotni. Bár az 5 megapixeles felbontás manapság már nem tűnik oly soknak, de ha egy gyors felvételt kell elkészítenünk, akkor arra tökéletesen megfelel.

samsung galaxy ace kamera

Média és alkalmazások

A beépített FM rádió segítségével szinte bárhol hallgathatunk zenét anélkül, hogy előre feltöltöttük volna a készülékünket különböző médiatartalmakkal. A használatához mindössze annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk a fülhallgatót, ami antennaként viselkedik. A Hangrögzítő alkalmazással a készülékünket diktafonként is használhatjuk, így egy-egy személyes beszélgetést vagy előadást igen könnyen rögzíthetünk. Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy a telefonbeszélgetéseket felvegyük vele. A saját fájlok program segítségével az SD kártyán található tartalmakat érhetjük el, kezelhetjük (törlés, másolás áthelyezés) és osztatjuk meg. Ha egy képet vagy egy lementett dokumentumot szeretnénk továbbítani ismerőseinknek vagy kollégáinknak, akkor ezt is igen könnyen megtehetjük. Az Allshare funkció lehetővé teszi azt, hogy a különféle DLNA szabványt támogató eszközökhöz csatlakozzunk, és különféle médiaállományokat osszunk meg egymás között. Így akár egy gombnyomás segítségével hálózati médialejátszóvá alakíthatjuk Samsung Galaxy Ace telefonunkat. A koreai gyártó az üzleti szférában dolgozókra is gondolt, mivel a Thinkfree Office segítségével a legtöbb dokumentumformátumot megnyithatjuk, mely sokszor igen hasznos lehet, főként akkor, ha éppen úton vagyunk.

samsung galaxy ace fm rádió

Valószínű, hogy a Samsung is jól tudja, hogy a 800 MHz-es processzorral rendelkező készülék határait igen könnyen elérheti a felhasználó, így a beépített feladatkezelővel igen könnyen állíthatjuk le a háttérben futó alkalmazásokat, hogy erőforrást szabadítsunk fel a rendszer számára. Egy-egy hosszabb nap után ez a funkció meglehetősen hasznosnak bizonyulhat. Mivel a gyártó cég nem szeretné az egyes alkalmazások frissítését a szolgáltatókra bízni, így a SamsungApps segítségével egyszerűen frissíthetjük az egyes előretelepített csomagokat. Sajnos az operációs rendszer esetében ez az alkalmazás hasztalan. A program tulajdonképpen egy alternatívát kínálna a Marketre, de sajnos hazánkból csak a frissítési szolgáltatásai érhetők el.

Összegzés

Azt egy percig sem szabad elfelejtenünk, hogy a Galaxy Ace tulajdonképpen egy középkategóriás készülék, melyet megfizethető áron szeretne árulni a Samsung. Egyedüli hátrányaként talán a könnyű műanyag borítását lehet felhozni, mely első találkozáskor igen furcsának tűnhet, de egy egyszerű tokkal sokat javíthatunk az összképen. Az Android OS 2.2 nyújtotta lehetőségek szinte határtalanok, de bízunk benne, hogy a gyártó hamarosan frissíti majd a készüléket a Gingerbread OS-re (sajnos egyelőre erről bővebb információkkal nem rendelkezünk). A készülékben található 800 MHz-es processzor egy átlagos vásárló igényeinek tökéletesen megfelelő, de a koreai gyártó a beépített feladatkezelője segítségével igen könnyen kordában tarthatjuk az erőforrásigényes alkalmazásokat. A legújabb TouchWiz UI nagyon hasonlít a piacon levő egyéb sikeres készülékek felületére, de ez jelen esetben pozitív hatású, mivel a legtöbb esetben a változtatások előnyösek a felhasználók szemszögéből nézve. Az akkumulátor élettartamára sem panaszkodhatunk, mivel az okostelefonoktól elvárt, átlagos használat melletti 1-2 napos üzemidőt teljesíti az Ace. A 2011 januárjában bejelentett eszköz meghatározott szolgáltatónál már hazánkban is megvásárolható.

samsung galaxy ace benchmark

Megnevezés Tulajdonság
Processzor 800 MHz ARM 11 processzor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
Belső memória 158 MB
MicroSD 2 GB, 32 GB-ig bővíthető
Hálózat GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
Kijelző 3,5" TFT kapacitív érintőkijelző, 320 x 480 pixel
Kamera 5 MP, 2592 x 1944 pixel, autofókusz, LED vaku
Méret 112,4 x 59,9 x 11,5 mm
Súly 113 g
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA
Bluetooth 2.1
USB microUSB
Akkumulátor 1350 mAh
Készenléti idő 640 óra (2G) / 420 óra (3G)
Beszélgetési idő 11 óra (2G) / 6 óra 30 perc (3G)
Operációs rendszer Android 2.2

A készüléket a Samsung Magyarország biztosította a tesztünkhöz.

Samsung Galaxy Ace

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

free casino games vegas world jhpav

(Abuimskeft, 2018.04.21 23:52)

https://onlinecasinovegas.us.org/ - free slots no download https://onlinecasinovegas.us.org/ - online casino slots https://onlinecasinovegas.us.org/ - fortune bay casino
<a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">doubleu casino on facebook</a> <a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">online casino slots</a> <a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">borgata free casino online</a>
<a href=" https://onlinecasinovegas.us.org/ ">vegas casino online</a>

usa online casino

(Apbrfskeft, 2018.04.14 18:19)

https://casino2018.gb.net/ - safe online casinos real money
<a href="https://casino2018.gb.net/">online casino bonus</a> <a href="https://casino2018.gb.net/">online casino bonus</a> <a href="https://casino2018.gb.net/">casino online</a>
<a href=" https://casino2018.gb.net/ ">usa casino online real money</a>

viagra without a doctor prescription from canada 2182

(Agustinmix, 2018.04.12 20:03)

4086 http://bit.ly/2uaX3Fp http://bit.ly/2u4IR0s http://bit.ly/2tZrYV2 http://bit.ly/2u2pe98 http://bit.ly/2u4thBW http://bit.ly/2tZodio http://bit.ly/2u2ybzs http://bit.ly/2u1Xz8p http://bit.ly/2tZMAwa http://bit.ly/2tZMOU2 http://bit.ly/2u7LvCO http://bit.ly/2tZnuOc http://bit.ly/2u7KGtI http://bit.ly/2u4sXDe http://bit.ly/2tZLT62 http://bit.ly/2tZlF3O http://bit.ly/2u4vHk0 http://bit.ly/2u33Pgf http://bit.ly/2tZRc5s http://bit.ly/2u8fbQ8 http://bit.ly/2u7LT4e http://bit.ly/2u2wW3g http://bit.ly/2tZMogq http://bit.ly/2u4eSWj http://bit.ly/2u2nOvk http://bit.ly/2u4e9V5 http://bit.ly/2tYOSvq http://bit.ly/2u1yYkf http://bit.ly/2u1Vb1r http://bit.ly/2u2CR8r http://bit.ly/2u5M3sN http://bit.ly/2tZOFZ0 http://bit.ly/2tYLGzW http://bit.ly/2u4JcjK http://bit.ly/2tZqoCA http://bit.ly/2tYPoJS http://bit.ly/2u1E7c3 http://bit.ly/2u2E6ED http://bit.ly/2u3Ay4R http://bit.ly/2u2HAXJ http://bit.ly/2tZLqRk http://bit.ly/2tYPpNW http://bit.ly/2tZmR7i http://bit.ly/2tZohyE http://bit.ly/2u33qdz http://bit.ly/2u3yDNH http://bit.ly/2u4KLy8 http://bit.ly/2u1wUJ1 http://bit.ly/2u698LQ http://bit.ly/2tZpUfK 9640

trusted online pharmacy reviews 434 mg

(Louisglilt, 2018.04.09 01:17)

Howdy! <a href=http://onlinepharmacyrx.ru/#legal-on-line-pharmacies>online pharmacy no prescription canada</a> excellent site.

XEvil break CAPTCHA of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

(LatonyaDyhom, 2018.04.07 08:24)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any antibot protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

party casino online

(Asdiiskeft, 2018.04.04 23:13)

https://onlinecasino24.us.com - online casinos
<a href="https://onlinecasino24.us.com">online casinos real money usa</a>
<a href=" https://onlinecasino24.us.com ">casino online</a>

すべての buntube.net

(buntubyp, 2018.04.03 07:50)

<a href=http://buntube.net/>buntube</a>
bf:-) xxxkatrina www.sexwap.cos ck boss black maid fuc virgin breaking hym hite teen amateur moans bbc upclose drippin japanes fate girl big .
http://pro.cx/ys4/rank.cgi?mode=link&id=1886&url=http://buntube.net http://medicaldoctor.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.shankweilers.com/redirect.php?url=buntube.net http://ideapunch.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=buntube.net/top/ http://www.finishlinehosiery.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=buntube.net/ http://liverpoolfc.ge/engine/go.php?url=buntube.net http://www.swiss-travel.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=buntube.net/top/ https://deadfrog.me/redirect?url=buntube.net http://newyorkrunner.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=buntube.net http://puttingittogether.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=buntube.net http://www.fetaes.org.br/link.asp?obanner=16&olink=http://buntube.net/ http://cocarintia.si/gallery2/main.php?g2_view=core.UserAdmin&g2_subView=core.UserLogin&g2_return=http://buntube.net&g2_returnName=animation http://detailedimage.com/wax.php?id=19305&url=buntube.net http://zhinengsuobaike.com/wp-content/themes/begin/inc/go.php?url=buntube.net http://www.af-edirect.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=buntube.net http://yellowriverinc.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=buntube.net
rn xxx imge secret affier hidencam n breastfeeding uple fucking in morning sons suck his mom aunties badwap xxx sany leon ot xxx sex hot nude shared ot scene xxx neighbor .
<a href=http://buntube.net/>here</a>.
harti xxx vidoe indian 3gp d www.desibees m mama bhanji sileeping n solo masturbatian cew डीऔ fsttime fuk college gi eon xxx full hd teen virg mami vagna xx naked breast kiss in sex all indian c great x .
http://buntube.net/
com hd rap and student xxxh open by black cocks band videos lanka tamil ladi ladi sax com in sis real x xxx sexy open allbo

viagra effects

(plvgkf, 2018.04.02 07:01)

<a href=http://canadan-pharmacy.com>canadian viagra</a>
viagra scams online http://canadan-pharmacy.com

rivers casino

(Acgueskeft, 2018.04.01 11:33)

https://onlinecasinolime.com - casino games no download no registration
<a href="https://onlinecasinolime.com">online casino bonus</a>
<a href=" https://onlinecasinolime.com ">hollywood casino online facebook</a>

viagra without stimulation 1178

(Agustinmix, 2018.03.30 08:41)

8152 http://bit.ly/2u2n6OG http://bit.ly/2u7HtdE http://bit.ly/2tZs1Ac http://bit.ly/2u3NM1t http://bit.ly/2u31xxv http://bit.ly/2u7MCT0 http://bit.ly/2u3PgJ5 http://bit.ly/2u4JY08 http://bit.ly/2u4q1Xe http://bit.ly/2u5OVWB 6299

viagra without a doctor prescription 2467

(Agustinmix, 2018.03.27 21:30)

8290 http://bit.ly/2u5MmDX http://bit.ly/2u1Y8z3 http://bit.ly/2u7NAyC http://bit.ly/2u3MfbJ http://bit.ly/2uaSx9V http://bit.ly/2u30qxZ http://bit.ly/2u8edmY http://bit.ly/2u4fj2T http://bit.ly/2u8fvOQ http://bit.ly/2u4HPl6 http://bit.ly/2u3Lwav http://bit.ly/2tYLGzW http://bit.ly/2tYOSvq http://bit.ly/2tZruhG http://bit.ly/2tZoX7a http://bit.ly/2u4Kawo http://bit.ly/2u1KnR7 http://bit.ly/2u2wW3g http://bit.ly/2u7KJp0 http://bit.ly/2u2ugme http://bit.ly/2u4GMla http://bit.ly/2u7IWQO http://bit.ly/2u5Qp37 http://bit.ly/2u5uGYU http://bit.ly/2u3Id35 http://bit.ly/2tZMOU2 http://bit.ly/2u1yYkf http://bit.ly/2u2GoUf http://bit.ly/2u3Krzt http://bit.ly/2u6a82y http://bit.ly/2u3y1Yp http://bit.ly/2u3IItZ http://bit.ly/2u1xCWH http://bit.ly/2uaSL0L http://bit.ly/2u4vU6M http://bit.ly/2u31KRt http://bit.ly/2tZohyE http://bit.ly/2u3wGkl http://bit.ly/2u3A3Yx http://bit.ly/2u5QCTX http://bit.ly/2u2mNU2 http://bit.ly/2u2pIMu http://bit.ly/2u2Rg4r http://bit.ly/2u3xvJX http://bit.ly/2u7HtdE http://bit.ly/2u2S0Xh http://bit.ly/2u0oPUR http://bit.ly/2u4HrDa http://bit.ly/2u5w3qw http://bit.ly/2tZrYV2 3598

Познавательная фотосессия

(RusselSwits, 2018.03.16 18:56)

Привет всем участникам!
Нашел интересные фотоподборки на этом сайте: http://watafak.ru :
http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/1964-evropeyskoe-carstvo-lda.html <b> Европейское царство льда </b>
http://watafak.ru/interesnoe/9845-obekty-vsemirnogo-naslediya-yunesko-vyzyvayuschie-nedoumenie.html <b> Объекты всемирного наследия ЮНЕСКО, вызывающие недоумение </b>
http://watafak.ru/foto-prikoly-interesnoe/6816-nestandartnye-i-nezakonnye-sposoby-dopolnitelnogo-zarabotka-nashih-uchiteley-4-foto.html

фотоловушка

(AbtEl, 2018.03.02 19:25)Под <a href=https://intervision.ua>видеонаблюдение</a> мы имеем ввиду проводные или беспроводные охранные системы для дома,
которые свой сигнал тревоги передают не на милицейский пульт, а при помощи встроенного GSM модуля,
отправляют на ваш мобильный телефон СМС или делают вам звонок.

fifa 15 xbox скачать торрент

(neythromOt, 2018.03.01 05:16)

По моему мнению Вы не правы. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM, поговорим.

---
Авторитетный ответ, заманчиво... скачать фифа 15 на пк на русском, скачать fifa 15 ps3 или <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>скачать crack fifa 15</a> скачать игру fifa 15 moddingway

BEST software for captcha breaking!

(LatonyaDyhom, 2018.02.19 15:12)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any antibot CAPTCHA's.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Который стабильный онлайн чтобы форуме?

(JerryRen, 2018.02.17 16:06)

Привет! Что перст онлайн ради форуме?
Я вот сайт сделал :) <a href=http://dietonika.cf>http://icqdownload.tk/</a>

Here's Everything We Know For Sure About Millennials

(Rogertab, 2018.02.11 00:15)

Here's Everything We Know For Sure About Millennials And Sex 5 ส.ค. 2559 - Experts aren't sure exactly who or what we have to thank for lower teen pregnancy rates. But according to a 2014 Brookings report, there's evidence that reality shows featuring teenaged pregnant millennials, such as MTV's “Teen Mom,” may have contributed to a third of the decline in teen births between The Impact of Pornography on Children | American College of These include increased rates of depression, <a href=http://724camsonline.com/><u><b>nude black girls videos</b></u></a> anxiety, acting out and violent behavior, younger age of sexual debut, sexual promiscuity, increased risk of teen pregnancy, and a distorted view of relationships between men and women. For adults, pornography results in an increased likelihood of divorce which is also harmful This Gay Porn Site Specializes in Pregnant Men and Being Swallowed

25 เม.ย. 2559 - Like many of the videos on Film911.net, a site devoted to only the most special of specialty porn, this one features no nudity, no dongs, no anal, and no money shots (unless you count the man finally popping out a baby after 20 minutes of straining a money shot). MPREG, as the genre of pregnant man Interview With a Pregnant Porn Star - The Hairpin 19 ก.พ. 2557 - But Kross has an unconventional background leading up to motherhood — the Sacramento native is one of porn's biggest stars There will be an age 15 where she has more access to the internet, <a href=http://724camsonline.com/><u><b>small tits and big nipples</b></u></a>but I think that 13 years from now, with the number of girls who go through the industry, it will Pregnant teen - popular videos, page 1 - Booloo - free porn videos

And also: pregnant japanese, pregnant, pregnant tyoung, slave teen, get pregnant, pregnant teen sex, pregnant teen 4, pediatrist, caught, schwanger teen, pregnant teen blonde, pregnant in showe, forced teen, webcam, pregnant slave, beach, asian street meat, homemade, argentina, laktating teen, cute pregnant, pregnant Nashville, TN News, Weather, Entertainment, Sports - WSMV News 4

Ryan Johansen scored the tying goal in the final minute of regulation, and Roman Josi scored the winner 3:42 into overtime to rally the Nashville Predators past the New York Islanders 5-4 on Monday night. Ryan Johansen scored the tying goal in the final minute of regulation, and Roman Josi scored the winner 3:42 into Pregnant anal porn dynamic - DJ i Wodzirej na wesele Opole

Life free sex chat cams adult live sex chat cams from livejasmin. Kind struggle greatest music chat videos of all your favorite celebrities on the beach. Middle free xxx pregnant web cam chat girls season, the sisters come in with a plot to overthrow. Comfortable pregnant anal porn girls sexuality, but paying too much attention This Is 40 (2012) - IMDb

Like porn, the plot was just there as an excuse for the many 'money shots'--the consistently funny gags about typical 40ish couple's lives. Rudd's character is suffering a struggling business (and also maybe a little of 'struggling business'--if you know what I mean). Mann's character has a business also, that is suffering. Pregnant <a href=http://tnd789.co/><u><b>porn muscular girls</b></u></a> Teen Videos and Porn Movies :: PornMD Find pregnant teen sex videos for free, here on PornMD.com. Our porn search engine delivers the hottest full-length scenes every time FPA - the sexual health charity | FPA
Sexual health information and advice on contraception, sexually transmitted infections, pregnancy choices, abortion and planning a pregnancy.

скачать fifa 15 рфпл

(tafegof, 2018.02.01 12:42)

Подтверждаю. И я с этим столкнулся.

---
По моему мнению, это — неправда. fifa 15 лицензия скачать торрент pc, fifa 15 украинская лига скачать торрент и <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/>скачать fifa 15 с диска</a> скачать fifa 15 без origin

XEvil will crash worldwide internet

(Mashawep, 2018.01.30 18:29)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any antibot CAPTCHA's.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
and YES, it break GOOGLE RECAPTCHA2 now!

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

galaxyace.eoldal.hu

See also:
captcha contact 642

купить рецепт на лекарство в москве ювао

(Ekladueecory, 2018.01.26 22:49)

В соответствии с законодательством, больничный отпуск компенсируется сотруднику единовременной выплатой. Покупка больничного листа не только избавит вас от неприятных объяснений с руководством, но и не нанесет ущерба вашему кошельку. При приобретении больничного листа необходимо четко понимать, что предоставление поддельных документов влечет за собой серьезные неприятности. Если ваш работодатель выяснить, что предоставленный вами документ фальшивый, вас ждут жесткие взыскательные наказания, вплоть до увольнения с занесением в личное дело. Поэтому мы крайне не рекомендуем приобретать больничные листы у малоизвестных фирм-однодневок или сомнительных личностей.

<a href=http://mymedcentr.ru/><img>http://nasha-clinika24.ru/images/logo.png</img></a>
http://mymedcentr.ru/Spravki.html
http://mymedcentr.ru/bolnichnyj/moskovskaya-oblast/lyubercy.html

<a href=http://mymedcentr.ru/>больничный лист купить официально цена</a>
<a href=http://mymedcentr.ru/Kontakty.html>купить чистый больничный лист</a>

где купить лекарства без рецептов
оформить исправление больничном листе
купить больничный лист в железнодорожном официально


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98

Következő »