Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Samsung Galaxy Mini: A folytatás

 

Vas, menü

A Galaxy Mini hardvere nem egy cutting edge technology, semmi egetrengető nincs a a burkolat alatt. A 600 MHz-es Qualcomm MSM7227 processzor. Egy Adreno 200-as GPU még befért, a ROM fél gigás, ebből 160 megabájton garázdálkodhat a felhasználó. A RAM hivatalos mérete nem ismert, de feladatkezelő szerint 279 MB áll rendelkezésre. Nos, ez a kooperáció egészen király tempóval hajtja meg a 2.2-es Android rendszert, a menüben, az alapfunkciók kapcsán és az általános feladatok szempontjából akadás kvázi nincs. Persze az alacsony órajel és a régebbi architektúra hatása már meglátszik a multimédiás műveleteknél, nagyobb méretű képeket már időbe telik betölteni, de például a kétujjas zoom még ezekben az esetekben sem döcög túlságosan.

Samsung Galaxy Mini

Samsung Galaxy Mini

A Samsung erre a készülékre is a saját felhasználói felületét húzta rá. A TouchWiz 3.0 egyre inkább megkaphatja a tök oké jelzőt – főleg ha a készülék célcsoportjához akarunk igazodni. A kezelés egyértelmű, az ikonokat több oldalra osztották a menüben a tervezők. Persze a QVGA kijelző nem ad olyan felhasználói élményt, mint a nemrég megkukkantott Galaxy Ace esetén, itt kissé darabos a grafika, viszont a felbontáshoz képest méretesnek mondható kijelző miatt mind a szöveges részek, mind a rajzocskák elég nagyok, jól olvashatók.

Samsung Galaxy Mini

Samsung Galaxy Mini

A Samsung keze nyoma az üzeneteknél és a névjegyzéknél érhető leginkább tetten. Utóbbinál nem csak a szokásos névlistánk van, hanem négy fülre oszlik a felület, ahol a kontaktokon kívül elérhető még a híváslista (amelyben az üzenetek is szerepelnek), vannak csoportok, illetve tevékenységek ami igazából nem más, mint a Facebook és Twitter falunk mobilos leképzése. Természetesen az ismerősink összelőhetőek a telefonkönyvvel, így a hívóképek beállítása sem fog gondot okozni. Az üzenetkezelésnél történt módosítások is előnyére váltak a felületnek. Új firkálmány létrehozásakor könnyedén választhatunk címzettet akár a híváslistából is, az egyes partnereinkkel folytatott üzenetváltások chat nézetben láthatóak, amiknek grafikája többféle sémából választható. Örömteli, hogy a QVGA kijelző ellenére van fektetett QWERTY gombsor is (ez például nincs az X10 mini esetében), ráadásul bár a felbontás alacsony, a viszonylag nagy képernyő miatt könnyű eltalálni a virtuális billentyűket. Számomra is furcsa, de jobban tudtam a Galaxy Minivel szöveget írni, mint korábban az Ace-szel.

Samsung Galaxy Mini

Az irodai funkciók tekintetében említést érdemel a komplex e-mail alkalmazás, ami az Android hozadéka, a szinkronizálható naptár (Facebook és Google fiókokkal), valamint a dokumentumkezelő. Ebben a Samsung modellben a QuickOffice dolgozik, ami read-only, azaz Office doksik szerkesztésére nincs lehetőség, csak azok megtekintésére. A számológépen és a diktafonon túlmutató irodai szoftverek a Market segítségével szerezhetőek be.