Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Samsung Galaxy S 2

 Ilyen az, amikor a tesztelő villámgyorsan beleszerelmesedik aktuális delikvensébe. Tavaly igen nagyot szólt a Samsung Galaxy S, így nem csoda, hogy mostanság hatalmas várakozás előzi meg az utódmodell érkeztét. Lássuk, hogy pontosan mit is tud az új nagyágyú!

Technet plecsni:
TechgoldTESZTKezdjük is talán rögtön azzal, hogy miért tudott a Galaxy S olyan sikeres lenni, mint amilyen? Nos, ebben igen komoly szerepet játszott többek közt a kellemesen vékonyra sikeredett készülékház, a villámgyors működés, a korrekt fényképezőgép és persze a káprázatosan szép kijelző. Gyakorlatilag minden együtt volt már 2010-ben is a sikerhez, az idő múlásával azonban szépen lassan megjelentek az első ráncok az első Galaxy S-en. A dél-koreai gyártó persze nem tétlenkedett, és idén februárban fellebbentette a fátylat a második generációs modellről, mely minden tekintetben alaposan ráver elődjére. Még vékonyabb, még gyorsabb, még jobb a kamerája és még szebb a kijelzője. Hihetetlen, de igaz. Jöjjenek a részletek!

 

GalériaCsak alig kisebb a felülete, mint a USS Nimitznek

Csak alig kisebb a felülete, mint a USS Nimitznek

[+] még több fotó

GalériaÉrdesített, de nem óvszer

Érdesített, de nem óvszer

[+] még több fotó
Design
Az I9100 típusjelzésű Galaxy S II szögletesebb lett, mint elődje, tehát ezúttal a vonalzót némileg többször használták a tervezők, mint a körzőt. Ezenkívül pedig befigyelt némi Norbi Update, vagyis sikerült fogyókúrára fogni a készüléket, ami egész konkrétan 3 grammos tömegcsökkenést eredményez. A korábbi 9,9 milliméteres vastagságból is sikerült lecsippenteni egy keveset, így a 2011-es modell már csak 8,5 milliméter vastag, ami az alig 116 grammos tömeggel párosítva rendkívül könnyed és légies jelenséggé avanzsálja a telefont. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a felület azért jelentősen megnőtt, ami ugyebár elsősorban a nagyobb méretű kijelző alkalmazásának tudható be. Tény, ami tény, a Galaxy S II bár igen vékony, elég "nagy az arca", ami egyeseket esetleg zavarhat, így a Samsung megfontolhatná egy 4 colos SGS II kiadását is, mondjuk a Desire HD - Incredible S analógiáját követve.

Minőség, felszereltség
A Galaxy S kapcsán sokan kritizálták a túlzottan plasztik, vagyis műanyag feelinget. Nos, a Galaxy S II sem kanyarodott el a rozsdamentes acél és társai irányába, ettől függetlenül mind a felhasznált műanyagok, mind pedig az összeszerelés minősége nagyon is rendben van. Az illesztések makulátlanul pontosak és természetesen egyetlen helyen sem nyeszeg-nyöszög a cucc. A hangerőállító gombok változatlanul baloldalt csücsülnek, az on/off gomb pedig az ellentétes oldalon rejtőzik. A felső élen lévő 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat elárvult, ugyanis a microUSB csati (töltés, adatátvitel, HDMI) az alsó élre költözött, és sajnos elbukta az elegáns kis elhúzható ajtaját. Az érdesített, ezáltal pedig jó fogású és nem igazán piszkolódó hátlap szinte már papírvékonyságúra sikeredett, és 8 gramm helyett már csak 5 gramm tömegű. Alatta ott az 1500 mAh-ról 1650 mAh-ra felpumpált akkumulátor (Motorola Atrix: 1930 mAh), viszont kár, hogy a microSD slot immár nem hot-swap képes.